Închide

Aproape 30 de angajatori din Cluj au fost verificați de Inspectoratul Teritorial de Muncă în contextul caniculei, doar la patru au fost găsiți nereguli, au scăpat toți doar cu avertisment

Economie by Actual de Cluj - iul. 21, 2022 0 118

Aproape 30 de angajatori din Cluj au fost verificați de Inspectoratul Teritorial de Muncă în contextul caniculei, doar la patru au fost găsiți nereguli, au scăpat toți doar cu avertisment.

În iulie au fost verificați 28 de angajatori în Cluj, dintre care patru au primit avertismente. ”Nu au fost aplicate amenzi. Deficiențele constatate sunt : microclimat necorespunzător la locul de muncă, planul de prevenire și protecție nu conține măsuri privind temeperaturile extreme”, arată ITM Cluj. Angajatorii trebuie să îşi organizeze activitatea economică astfel încat să fie evitate perioadele de temperaturi ridicate extreme, amenzile pot ajunge la 2.500 de lei. Prin temperaturi ridicate extreme se înţeleg temperaturile exterioare ale aerului, care depasesc 37 de grade Celsius  sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme angajatorii trebuie sa asigure următoarele măsuri minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă şi menţinerea stării de sănătate a angajaţilor, adică reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea ventilatiei la locurile de muncă,  alternarea efortului dinamic cu cel static și a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer, asigurarea apei minerale adecvate – câte 2-4 litri pentru fiecare persoană și altele.

În situaţia în care temperaturile ridicate extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv, şi măsurile minimale nu pot fi aplicate, se adaugă reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru pâna la ora 11 şi după ora 17, sau întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

Foto: Dedeman, Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu