Închide

Aproape 20.000 de candidați la cea mai mare universitate din țară, cu sute mai mult decât anul trecut. „Vin mulți din Iași și București, la înscriere au spus că ei vor să învețe aici”

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 30, 2019 0 256

Numărul candidaților la admitere la cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți ajunge în acest an la aproape 20.000, semnificativ mai mare decât anul trecut.

E vorba mai exact de 19.300 de candidați înscriși la universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, număr considerabil mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre aceștia, 15.000 sunt candidați la cursurile de licență, în vreme ce restul de 4.300 vor să urmeze cursuri de master. Până la această oră cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 2.682 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1.821 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 1.395 de dosare depuse, și respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, cu 1.173 de dosare de înscriere până la această oră.

Și la master cea mai căutată facultate e FSEGA, cu peste o mie de dosare, urmată de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 6.82 de dosare depuse.

Amintim, cea mai mare universitate din țară are disponibile puțin sub 5.000 de locuri bugetate la cursurile de licență, plus 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță, plus aproape 3.400 de locuri la buget și 6.100 locuri la taxă pentru învățământul de master.

Următoarea perioadă de admitere pentru noul an universitar va fi cuprinsă între 11 şi 20 septembrie 2019, unde se înscriu candidații pe locurile rămase neocupate.

Numărul candidaților a fost mai mare în acest an cu peste 500, spune pentru actualdecluj.ro purtătorul de cuvânt al universității, Laura Irimieș. „Sunt foarte mulți care vin din București sau din zona Iașiului de exemplu, la înscriere au fost întrebați și au spus că ei vor să învețe la UBB, probabil pentru poziționarea universității în topurile internaționale și faptul că avem multe parteneriate cu universități din afară, și au posibilitatea de a pleca și studia în străinătate un semestru sau două, probabil și asta îi atrage”, a spus ea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare