Închide

O acuză că sabotează proiectul de închidere a rampei de la Pata Rât și îi cere demisia

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 30, 2019 0 476

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, anunța săptămâna trecută că lucrările de închidere și ecologizare a rampei de la Pata Rât sunt aproape finalizate, pentru ca astăzi să revină și să o acuze pe directorul Agenției de Mediu, Liana Mureșan, că sabotează poiectul, cerând ca aceasta să fie demisă din funcție. Tișe a formulat o acuzație extrem de dură, cum că Liana Mureșan interpretează abuziv legea, că este o sinecuristă și că aceasta ar acționa la comanda PSD, partid care ar fi numit-o în funcție. Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, susține că reprezentanții administrației județene își ascund incompetența administrativă prin astfel de declarații. Nasra a subliniat că Liana Mureșan nu este membră PSD, și că aceasta a lucrat în cadrul Agenției de Mediu și înainte de a fi numită director. Contactată de Actual de Cluj, Liana Mureșan a precizat că lucrurile transmise public de Consiliul Județean sunt false și că instituția pe care o reprezintă va reveni cu un comunicat oficial pentru a explica situație proiectului de închidere a Rampei de la Pata Rât.

Ce spune Consiliul Județean?

„În luna martie, Consiliul Județean a depus documentația pentru revizuirea acordului de mediu privind închiderea rampei de la Pata Rât, iar până astăzi, final de luna iulie, proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi a Agenției Județene de mediu. Directorul numit politic de PSD încearcă din răsputeri să blocheze/să întârzie închiderea rampei de la Pata Rât și finalizarea CMID. Fără temei legal, interpretând abuziv legea, pentru a doua oară în ultimul an, acești politruci sinecuriști sunt preocupați doar să blocheze proiectele Clujului. Solicit public acestei doamne să demisioneze în regim de urgență sau președintelui ANM, care o cunoaște bine, să o demită. În caz contrar, vom depune plângere penală împotriva directorului sinecurist PSD pentru aceste tergiversări ilegale, care produc blocaje și daune clujenilor”  – se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Cluj, senat de președintele Alin Tișe.

Directorul Agenției Județene de Mediu a arătat că instituția va reveni cu un comunicat oficial pe acest subiect. „Pot să vă asigur că nu sunt membru PSD, nu am legătură cu niciun partid și că lucrurile prezentate de Consiliul Județean nu sunt deloc reale”, a spus Liana Mureșan.

Actualul director al Agenției Județene de Mediu, Liana Mureșan, a fost numită în această funcție după ce ultimul director – care provenea din ALDE, a fost demis.

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, arată că acuzațiile liderului Consiliului Județean sunt aruncate în spațiul public cu scopul de a acoperi situația proiectului de management al deșeurilor. „Este un atac pueril, menit să mascheze impotența administrativă a conducerii Consiliului Județean în privința gestionării acestui proiect major pentru Cluj”, a spus Nasra.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare