Închide

Anul și licitația la Primărie. Parkingul studențesc are proiectant nou

Administrație by Luminiţa Silea - iun. 18, 2014 0 437

O firmă apropiată a fiefului democrat liberal din Moldova a dat chix la proiectarea parkingului studențesc pe care primăria îl tot promite de doi ani în complexul Hasdeu. Anul acesta administrația locală a licitat din nou contractul și l-a adjudecat unei firme din București, Plot Plan.

 parking bun

 

În martie 2013, primăria adjudeca scoietății Avensa Consulting la prețul de 98.000 de lei contractul pentru Planul Urbanistic de Detaliu, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, proiectul pentru autorizaţia de construire, detaliile tehnice de execuţie şi caietul de sarcini pentru un parking suprateran pe strada Păstorului nr. 67-69. Anul acesta, același contract a fost adjudecat firmei Plot Plan București pentru 66.562 de lei.

 

Pe prima licitație contractul a fost estimat la 278.660 de lei. La a doua licitația, cea de anul acesta, la noua licitația a scozut cu 13.000 de lei.

 

Directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruțiu, spune că primul contract cu Avensa Consulting a fost reziliat deoarece societatea nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Așa se explica lansarea unei noi licitații. „În ceea ce privește valoarea estimată, am avut în vedere și ofertele de la prima licitație și am optimizat valoarea financiară. Așa se explică plafonul estmativ mai mic al contractului”, a spus Poruțiu.

 

Potrivit relatărilor presei locale, Avensa se leagă de numele fiului liderului PDL Botosani, Cătălin Flutur. Conform declaraţiei de avere a lui Cătălin Flutur, fost primar al municipiului Botoşani şi văr al secretarului general al PDL Gheorghe Flutur, fiul său Alexandru a realizat venituri din salariu de la Avensa Consulting. Societatea a mai participat în 2009 la o licitaţie pentru servicii de consultanţă pentru proiectele europene lansată de Primăria Cluj-Napoca, însă a pierdut în favoarea unei alte firme din Iaşi, Relians Corp a unor apropiaţi a lui Sorin Ovidiu Vântu. Firma a mai derulat contracte de consultanţă pe proiecte europene în valoare de sute de mii de lei cu autorităţi publice din Botoşani, Suceava, Iaşi, dar şi în alte zone din ţară.

Administraţia locală clujeană şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au intrat în parteneriat în luna aprilie 2012 ( înainte de alegerile locale din iunie) pentru a amenaja un parking suprateran în complexul Hasdeu. Ideea i-a aparţiuni primarul interimar PDL, Radu Moisin. Acesta a motivat că proiectul de amenajare a unui parking pentru studenţi este mai vechi, însă nu s-a putut implementa decât după schimbarea conducerii universităţii.

După anunţarea proiectului, Consiliului Local a aprobat un protocol de colaborare în acest sens (UBB a ofertit terenul, iar primăria s-a angajat să suporte costurile proiectului și amenjării parcării supraterane).

Parkingul pentru studenţi va fi ridicat pe strada Păstorului din Hasdeu pe un teren în pantă de 1.500 de mp.

În ceea ce priveşte tariful de parcare, reprezentanţii primăriei nu excludeau posibilitatea ca viitorul parking să funcţioneze pe modelul parcărilor supraterane de cartier unde se plătesc abonamente de 110 lei pe an.

În complexul studenţesc există 5.200 de locuri de cazare şi numai 76 de locuri de parcare. În consecinţă, străzile din jur sunt blocate de maşini, iar circulaţia este îngreunată în zonă. Potrivit UBB, în prezent locurile de parcare din campusul studenţesc Hasdeu nu sunt taxate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare