Închide

Poți călători european și la Cluj, prin SMS. Cu transportul public, dacă te ține buzunarul

Actual de ClujAdministrație by Luminiţa Silea - iun. 18, 2014 0 373

Sistemul de plată prin SMS de pe telefonul mobil a biletelor de călătorie cu mijlocele de transport în comun din Cluj va funcționa începând din acestă săptămână. Mesajele se trimit la numărul de telefon 7478 cu un text, în funcție de tipul de bilet de bilet pus la dispozie de Compania de Transport. Potrivit directorul Companiei de Transport, Liviu Neag, există șapte tipuri de bilete care se pot cumpăra prin SMS, toate fiind bilete orare – pentru Cluj-Napoca, dar și pentru zona metropolitană.

sms 2

sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

O călătorie pe o linie de 45 de minute costă 0,5 euro plus TVA. Ca să-ți cumperi acest tip de bilet prin SMS trebuie să trmiți un mesaj cu numărul liniei. 

O călătorie pe toate liniile de 60 de minute costă 0,9 euro plus TVA. Ca să achiziționezi acest tip de bilet trebuie să trimiți un mesaj cu litera T la numărul de telefon amintit.

Un abonament de 24 de ore pe toate liniile din Cluj-Napoca costă 2,6 euro plus TVA. Ca să achiziționeți acest tip de abonament trebuie să timiți un mesaj cu litera A.

Cei care aleg acest sistem de plată al biletelor vot primi un mesaj de confirmare care va fi, de fapt, biletul electronic de călătorie.

Există patru tipuri de bilete și pentru zona metropolitană unde operază Compania de Transport. Cu acestea poți circula și în comunele limitrofe și în Cluj-Napoca, pe toate liniile.

O călătorie de 40 de minute pe toate liniile (urban și rural) costă 0,9 euro plus TVA și mesajul de pe telefonul mobil trebuie să conțină textul M40.

Un bilet valabil 60 de minute pe toate liniile costă 1,35 euro plus TVA și mesajul trebuie să conțină textul M60.

Un bilet de 80 de minute costă 1,8 euro plus TVA și mesajul trebuie să conțină textul M80.

Un abonament prin SMS de 24 de ore pe toate liniile va costa 4 euro plus TVA iar mesajul trebuie să conțină textul MA.

Oficialii Companiei de transport spun că sistemul de la Cluj este un promo al sistemului de ticketing (bilete orare) pentru care primăria a pornit demersurile de implementare. Față de alte orașe din țară, spune Liviu Neag, la Cluj se pot plăti bilete prin SMS pe toate liniile.

Primarul Emil Boc a menționat că sistemul de plată prin SMS este o alternativă pentru clujeni. Chiar dacă biletele de acest gen sunt mai scumpe, cine este nemulțumit, poate în continuare să-și cumpere bilete de hârtie.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.