Închide

Animaţie pe piaţa hotelieră de la Cluj: „capitala Transilvaniei”, în top cu şantiere pentru viitorii turişi

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 03, 2019 0 580

La nivel național sunt acum 1363 șantiere în domeniul unităților de cazare  – adică hoteluri, pensiuni, hosteluri și vile turistice. Acestea au fost identificate în ultimele şase luni de consultanţii de la IBC Focus, prin instrumentul asistentei de vânzări la șantiere VICTA.

Dintre aceste proiecte, 303 sunt în stadiul de construcție și amenajare, 208 sunt înainte de execuție, iar 709 sunt în faze incipiente – proiectare și autorizare. Județele cu cele mai multe proiecte identificate pe segmentul spațiilor de cazare sunt Constanța (143), Tulcea (108) și, pe locul 3, Clujul (100).

De altfel, Clujul este unul dintre județele cele mai căutate de turiști din toată țara și în februarie, relevă cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică. Astfel, județul Cluj e  în topul celor mai căutate de către turiști, cu 137.500 de înnoptări în februarie, cifră depășită doar de Brașov – 470.100 înnoptări, București – 452.400, Prahova – 207.200 și Mureș – aproape 140.000. Cât privește numărul turiștilor sosiți în fiecare județ, cele mai căutate au fost București – 265.200 persoane, Brașov – 223.000, Prahova – 89.800 și Cluj – 72.000 persoane.  Sunt mai mulți turiști decât anul trecut, în creștere cu 7,5% la nivel național.

În acest context, domeniul HoReCa rămâne interesant pentru investitori la Cluj, având în vedere că oraşul e destinaţie de afaceri, dar, tot mai mult, şi o destinaţie de turism de relaxare, datorită marilor evenimente organizate aici. Conform datelor transmise pentru Actualdecluj.ro de reprezentanţii IBC Focus, în oraş sunt în lucru o serie de proiecte cu destinaţie de cazare. „Sunt proiecte care vizează exclusiv funcţiunea hotelieră, dar şi unele mixte – birouri, apartamente, aparthoteluri. Există, de asemenea, planuri pentru noi unităţi, dar care încă nu au demarat ca proiecte”, menţionează Victor Ignat, project manager al companiei. Mai multe detalii despre proiectele noi din Cluj găsiţi AICI

Sursa foto: IBC Focus

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare