Închide

Angajații de la Aeroport primesc salarii mai mari cu 20%. S-a terminat cu presiunile la adresa Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 22, 2019 0 1767

Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a pronunțat oficial, declarând nevenite protestele sindicatului Aeroportului clujean. Mai precis, este citată legea 62/2011, care arată că atâta timp cât angajații aeroportului au un contract  de muncă perfect valabil, în vigoare, nu exită temei pentru declanșarea unui conflict colectiv de muncă. De altfel, rolul și scopul sindicatului este acelea de a apăra interesele angajaților, prevăzute în contractul colectiv de muncă, și nicidecum de a da curs manevrelor mangerului, care și-a manifestat în mod fățiș disputa cu propietraul Aeroportului, în speță cu Consiliul Județean Cluj.

Planul directorului David Ciceo de a sabota activitatea noilor membri din Consiliul de Administrație al Aeroportului a fost dejucat, în sfârșit, dat fiind că nici Instituția Prefectului nu a dat curs presiunilor făcute prin tot soiul de intermediari – politici sau apolitici – de a suspenda Hotărârea Consiliului Județean de numire a noului Consiliu de Administrație. Așa se face, că în ciuda protestelor și a presiunilor, Consiliul de Administrație s-a întrunit ieri în ședință, fără alte piedici, reușind să aprobe bugetul Aeroportului. Mai mult, Consiliul de Administrație a aprobat o majorare a salariilor angajaților Aeroportului cu 20%.

Argumentele Consiliului de Administrație din cadrul Aeroportului:

„Subiectul situației Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj a provocat controverse publice pe care le considerăm artificiale, acestea fiind susținute prin manipulări. Pentru o corectă informare a publicului, dorim să facem următoarele precizări:

1. Abia în a treia ședință a Consiliului de Administrație s-a putut purta un dialog civilizat cu conducerea executivă a aeroportului;

2. În ședința Consiliului de Administrație, desfășurată în data de 21 mai a.c., au fost aprobate situațiile financiare aferente anului 2018 și repartizarea profitului, pentru a asigura participația salariaților la profit și pentru depunerea acestora la organele fiscale abilitate în termenul stabilit de lege;

3. S-au analizat și au fost indicate plafoanele financiare din bugetul de venituri și cheltuieli al aeroportului aferent anului 2019, precum și lista obiectivelor de investiții pentru anul în curs;

4. După ce conducerea executivă a aeroportului va transmite bugetul refăcut conform celor stabilite, Consiliul de Administrație urmează să emită în cel mai scurt timp, hotărârea de avizare a acestuia, necesară înaintării spre aprobare Consiliului Județean Cluj;

5. În pofida faptului că membrii CA au fost informați de către Inspectoratul Teritorial de Muncă – ITM despre caracterul nelegal al declanșării conflictului colectiv de muncă, în cadrul ședinței, aceștia au fost de acord cu acordarea de măriri salariale în cuantum de până la 20% pentru toți angajații Regiei, care să conducă la eliminarea discrepanțelor mari existente la ora actuală. Cu alte cuvinte, promovăm politica „la muncă egală, plată egală” (atașăm adresa ITM)

6. Obiectivele de investiții avizate de Consiliu urmăresc cu prioritate asigurarea calității corespunzătoare unui nivel ridicat pentru locurile de muncă și dezvoltarea sustenabilă a aeroportului pe termen scurt, mediu și lung.

Pe durata desfășurării ședinței extraordinare, în vederea asigurării suportului decizional, membrii CA prezenți au purtat un dialog continuu cu aparatului tehnic al aeroportului, respectiv domnul Iuliu Pop – dir. gen. adj., domnul Todor Florin – șef serviciu securitate, doamna Elena Gliga- șef birou resurse umane și arhivare, doamna Ana Maria Crețu – șef serviciu investiții, doamna Corina Florea – director economic.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.