Închide

A suflat și în iaurt ca să nu facă închisoare. Fostul viceprimar Anna Horvath va lucra fără bani la Regia Primăriei

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 22, 2019 1 450

Nu a vrut să accepte oferta de a efectua muncă în folosul comunității, pentru că ar fi însemnat o recunoaștere a faptelor de corupție pentru care a fost condamnată. Ulterior,  după ce a realizat că intră în închisoare, fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, și-a reconsiderat poziția. În consecință, magistrații  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunțat, astăzi, pentru închisoare cu suspendare.  Politicienii maghiari o susțin în continuare pe Anna Horvath, considerând că sentința pe care acasta a primit-o este nedreaptă.

„Horváth Anna a primit astăzi o sentință de doi ani, cu suspendare sub supraveghere. Nu ne putem opune hotărârii judecătorești, trebuie să o acceptăm, dar o considerăm nedreaptă și neechitabilă. Noi credem în dreptatea ei și o susținem în căutarea dreptății sale în fața instanțelor internaționale. Ancsa, fii puternică și continuă să muncești pentru comunitatea noastră! Uniunea și comunitatea este de partea ta! Trebuie să fim puternici și să continuăm lupta pentru adevăr” – a scris președintele UDMR Cluj Napoca, Csoma Botond, pe pagina personală de Facebook.

Trebuie să-și dea demisia din Consiliul Local

Potrivit deciziei Înaltei Curţi, Anna Horvath nu mai are dreptul de a fi aleasă în funcţii publice, astfel că are obligația de a demisiona și din Consiliul Local. Reamintim că anul trecut, Curtea de Apel Cluj a dispus condamnarea Annei Horvath la închisoare cu executare (2 ani și 8 luni) pentru trafic de influență și spălare de bani.  Dacă ar fi acceptat munca în folosul comunității, ar fi obținut o sentință cu susepndare, precum a primit și omul de afaceri Fodor Zsolt – judecat în același dosar, pentru fapte de corupție. Anna Horvath a contestat sentința la Înalta Curte de Casație și Justiție. Realizând că nu poate obține câștig de cauză, a acceptat să facă muncă în folosul comunității.  Mai precis, ea a acceptat să efectueze 100 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public – potrivit muzicainstanțelor.ro.

În cazul omulului de afaceri Fodor Zsolt, instanţa a dispus achitarea acestuia pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani şi menţinerea pedepsei de 1 ani şi 6 luni închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. De asemenea, Fodor Zsolt nu va avea dreptul de a fi aleas în  funcţii publice şi nici dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Vezi și:

Fostul oficial al Clujului, Anna Horvath, a primit condamnare cu executare deoarece a refuzat munca în folosul comunității

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.