Închide

Anca Buzoianu, realeasă în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj/”Voi  rămâne fidelă viziunii mele de a face din UMF «Iuliu Hațieganu» o instituție de elită, cu relevanță cât mai mare la nivel internațional”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 28, 2023 0 272

Prof. dr. Anca Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) din Cluj-Napoca, cu 97% din voturi, arată UMF Cluj pe pagina oficială de Facebook. Alegerile pentru funcția de rector, dar și pentru membrii Senatului Universității și ai Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au avut loc luni, 27 noiembrie 2023.

Prof. dr. Anca Buzoianu a obținut un număr de 621 de voturi pentru, din totalul de 646 voturi valide, pentru funcția de rector, precum și cele mai multe voturi pentru Senatul Universității și Consiliul Facultății de Medicină. Potrivit Biroului Electoral al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, dintr-un total de 773 cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți cu drept de vot, s-au prezentat la urne 646 de alegători, respectiv 84%.

„Prof. dr. Anca Dana Buzoianu își dorește ca următorul mandat să se definească prin continuitate, echipa de conducere a universității propunându-și optimizarea actului managerial în baza experienței acumulate în mandatul anterior. În cadrul noului mandat, se vor finaliza proiectele de anvergură deja începute, precum construcția Centrului de Simulare, Training și Cercetare pentru Dezvoltarea Competențelor Profesionale și Centrul de Chirurgie Experimentală, pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp, o nouă bibliotecă, preluarea Spitalului CFR și aducerea lui la standarde de îngrijire și dotare, o nouă biobază și o bază sportivă a universității, o grădiniță pentru copiii cadrelor didactice, ai personalului administrativ și ai studenților”, se arată pe pagina de Facebook a UMF Cluj-Napoca

„Cu bucurie și recunoștință, doresc să mulțumesc membrilor comunități academice care mi-au acordat din nou încrederea prin votul lor, pentru sprijinul lor neîncetat. Realegerea în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» este o confirmare a solidarității și angajamentului nostru colectiv pentru excelența în învățământul medical și farmaceutic. Voi  rămâne fidelă viziunii mele de a face din UMF «Iuliu Hațieganu» o instituție de elită, cu relevanță cât mai mare la nivel internațional. Împreună, vom continua să scriem istoria universității, să promovăm cercetarea de înaltă calitate și să formăm viitoarele generații de profesioniști în domeniul medical și farmaceutic”, a scris prof. dr. Anca Dana Buzoianu, pe Facebook.

sursă foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare