Închide

Analiză imobiliară: Prețul mediu al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a încheiat anul la cel mai înalt nivel de până acum

EconomieTop News by Kristina Reştea - ian. 04, 2023 0 1867

Prețul mediu cerut pe apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca, la final de 2022, a fost la cel mai înalt nivel de până acum – 2.261 euro/mp, conform statisticilor portalului Compariimobiliare.ro.

Mai precis, în decembrie, prețul mediu era cu 19 euro/mp mai mare decât în noiembrie 2022 (2.242 euro/mp) și cu 284 euro peste aceeași perioadă a anului trecut (1.977 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Gheorgheni, dar și Florești, constat prezent in clasamentul pe 2022 (1490 euro/mp).

În ceea ce privește preferințele clienților, cele mai căutate locuințe rămân cele de două camere (47% din total), urmate de cele de 3 camere (37%).  Apartamentele cu o cameră -reprezintă 9% din totalu, iar cele de dimensiuni mari, de 4 camere, doar  7%.

Cele mai căutate zone sunt Mănăștur (14%), Florești – 10%, Gheorgheni – 8%, Mărăști – 7% și Zorilor – 6%.

Cluj-Napoca a încheiat și acest an ca fiind cel mai scump oraș din țară pe piața locuințelor, conform platformei Imobiliare.ro.

În luna noiembrie, Cluj-Napoca nu s-a conformat tendinței general descendente a prețurilor: așteptările vânzătorilor au crescut, cu 0,6%, ajungând la 2.415 euro pe metru pătrat util (față de 2.401 euro pe metru pătrat în octombrie). Prețurile apartamentelor din blocurile vechi au stagnat, astfel acestea costă în medie 2.337 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat o creștere de 3,3%, de la 2.475 la 2.557 de euro pe metru pătrat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.