Închide

Ana Blandiana: „A plecat dintre noi spre o lume în care nu va mai fi obligată să protesteze doamna Doina Cornea, ființa cea mai fragilă și cea mai puternică forță morală din România ultimelor două decenii ale secolului XX”

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mai 04, 2018 0 211

Scriitoarea Ana Blandiana, o apropiată prietenă a Doinei Cornea, transmite un mesaj emoționant după decesul disidentei anticomuniste.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Ana Blandiana spune că:

„Doamna Doina Cornea a fost o fiinţă stranie nu numai prin cantitatea disproporţionată de îndrăzneală pe care o conţinea, ci şi prin amestecul de sfială şi severitate, de duioşie şi de lipsă de complezenţă, de compasiune şi de neînduplecare cu care prIvea în jur şi în sine însăşi. Aşa cum o apă adâncă şi limpede este întotdeauna mai misterioasă decât una tulbure care îşi camuflează adâncimea, misterul acestei priviri consta în simplitatea cu care reușea să răstoarne regulile viciate ale mentalului colectiv, redând normalităţii sensul moral şi reuşind să pună deasupra atotputerniciei răului semnul îndoielii.
A plecat dintre noi spre o lume în care nu va mai fi obligată să protesteze doamna Doina Cornea, ființa cea mai fragilă și cea mai puternică forță morală din România ultimelor două decenii ale secolului XX.
Ea a fost, singură, societatea civilă a unei țări care nu cunoștea încă definiția acestei noțiuni și, timp de două decenii, ea ne-a ținut locul tuturor în fața Europei și a lumii întregi.
Dumnezeu, în care credea cu fervoare, să o răsplătească și să îi dea odihna pe care o merită”

A murit Doina Cornea, fosta disidentă a regimului comunist

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.