Închide

An bun pentru investiţii: tranzacţii de 400 milioane de euro în jumătate de an. Clujul e una din cele mai atractive zone pentru birouri şi spaţii industriale

Economie by Actual de Cluj - iul. 28, 2017 0 292

E un an bun pentru investiţii, arată datele din piaţa imobiliară; şi nu doar sumele vehiculate pe piaţa rezidenţială indică asta, ci şi cifrele care au în vedere tranzacţii cu spaţii industriale, de birouri şi comerciale, deci cele care aduc companii şi locuri de muncă. Valoarea tranzacţiilor imobiliare din prima jumătate a acestui an a depăşit 400 de milioane de euro, arată datele companiei de consultanţă Colliers International.

Au fost încheiate tranzacţii mari în sectoarele de industrial şi retail, cele mai importante fiind vânzarea depozitului Dacia Piteşti către Globalworth, pentru un total de 42,5 milioane euro, respectiv tranzacţia dintre Iulius Group şi Atterbury Group, arată datele Colliers citate de Mediafax.

Amintim că un grup înfiinţat în Africa de Sud a preluat jumătate din afacerea cu mall-uri creată de grupul ieşean Iulius, după cum anunţau companiile luna trecută. E vorba despre una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare ale anului, care include şi mall-ul de la Cluj. Mai multe informaţii AICI

„Luând în considerare activitatea de pe piaţa industrială de până acum, ne putem aştepta la livrări de aproximativ 250.000 mp în Bucureşti şi încă 100.000 mp în restul ţării, până la finalul acestui an. Dezvoltatorii îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către locaţii în curs de dezvoltare, precum Timişoara, Sibiu, Piteşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Braşov sau Roman”, a declarat Mihai Pătrulescu, şeful departamentului de analize strategice din cadrul Colliers International.

Şi spaţiile de birouri sunt interesante pentru investitori. În ceea ce priveşte chiriile, acestea nu au înregistrat fluctuaţii majore în Bucureşti. Pe termen scurt există, însă, premisele pentru creşterea chiriilor în anumite zone, cum ar fi Floreasca-Barbu Văcărescu, pe fondul interesului crescut şi al scăderii ratei de neocupare. Oraşele secundare precum Cluj-Napopca, Iaşi sau Timişoara au înregistrat creşteri ale chiriilor cauzate de un nivel al cererii ce depăşeşte oferta.

Ştirea integrală AICI

Cel mai mare proiect de birouri de la Cluj a fost încheiat recent. La aproximativ cinci ani de la începerea lucrărilor, complexul de birouri de 60.000 mp ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul din Cluj-Napoca e finalizat. Este vorba de un ansamblu construit în trei etape, dezvoltat de fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor.

Despre spaţii industriale citiţi şi:

“Foamea” de hale: cererea de spaţii industriale, de trei ori mai mare decât oferta de suprafeţe noi

Nici un comentariu

Scrie un comentariu