Închide

Amenzi de zeci de mii de euro la vânzătorii de mâncare din zona food court-ului din Florești, Protecția Consumatorului a găsit ”importante cantități de excremente de rozătoare”

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 08, 2024 0 175

Amenzi de zeci de mii de euro la vânzătorii de mâncare din zona food court-ului din Florești.

Au descins comisarii de la Protecția Consumatorului în urmă cu câteva zile, la 21 de operatori economici care își desfășoară activitatea în zona de food-cort din incinta mall-ului Vivo, din Florești. ”Verificările s-au efectuat ca urmare a unei reclamații referitoare la neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele posibil alergene, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu”, spun comisarii.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 25 amenzi contravenţionale, în cuantum de 335.000 lei, adică aproximativ 67.000 de euro, plus 16 avertismente. Totodată au fost oprite definitiv de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aprximativ 15.000 de lei. Ținând cont de deficiențele constatate, doi operatori economici au decis oprirea voluntară a activității , până la remedierea abaterilor oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a trei operatori economici până la remedierea deficiențelor, respectiv La Casa Ristorante Pizzeria Pane Dolce, JFK Burger RD și Lunch Box SRL.

Principalele nereguli constatate au fost identificarea unei importante cantități de excremente de rozătoare, în spațiul de depozitare al făinii, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine, comercializarea unor produse cu data limită de consum sau data durabilității minimale depășită, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale, comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate, folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor alimentare și lipsa menționării alergenilor, a declarației nutriționale la toate preparatele expuse spre comercializare. Au mai fost descoperite comercializarea unor produse cu modificări organoleptice, afișarea unei liste incomplete a ingredientelor, folosirea unor materii prime cu arsuri de congelare în exces, schimbarea stării termice a materiilor prime și semipreparate și respectiv nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu