Închide

Amenzi de mii de euro la Cluj, le-au dat inspectorii de muncă într-o campanie națională

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 02, 2023 0 198

Amenzi de mii de euro la Cluj, le-au dat inspectorii de muncă într-o campanie națională.

Inspectorii de la ITM Cluj au verificat 16 firme din Cluj într-o acțiune la nivel național de control în industria minieră. Rezultatul – 35 de deficiențe constatate, iar cinci angajatori au fost amendați cu 32.000 de lei, adică peste 6.000 de euro. Neregulile constatate – neefectuarea verificării tehnice ISCIR pentru un echipament de munca utilizat la ridicat sarcini, lipsa documentației de securitate și sănătate, neasigurarea instruirii corespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

Alte deficiențe constatate au fost completarea necorespunzătoare a fișelor de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă a lucratorilor, nesemnalizarea tuturor zonelor periculoase din cadrul carierei, lipsa evidenței de verificare a stabilității treptelor de exploatare și căilor de circulație. arată ITM Cluj.

Campania a durat o lună, din 27 ianuarie până în 27 februarie în toate județele în care există întreprinderi – mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt – care efectuează activităţi de extracţie în sectorul de activitate minieră.

În industria extractivă, cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc sunt cele legate de explozia amestecurilor de gaze care se formează în timpul activității de exploatare minieră în subteran. Alte probleme le creează echipamentele de muncă nedotate cu protecții care să prevină pătrunderea personalului în raza lor de acțiune și incendiile provocate de blocarea funcționării benzilor transportoare și a altor utilaje de transport al substanțelor minerale utile, precum și subdimensionarea cablurilor de alimentare cu energie electrică a acestor utilaje.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu