Închide

Amendă de zece mii de euro la Cluj în cazul unui club puricat de pompieri într-o acțiune inopinată pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Arafat: ”avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2022 0 397

Amendă de zece mii de euro la Cluj în cazul unui local puricat de pompieri într-o acțiune inopinată pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor.

În weekend inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinate la firme din București și județele Iași și Cluj. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit fiind aceala al respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Șeful IGSU Raed Arafat spune că în cazul amenzii de la Cluj a fost vorba de un club care, deși nu putea fi închis având sub 200 de metri pătrați, ”vreau să vă spun că acest club avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire”.

În urma acțiunilor de control, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la patru dintre obiectivele verificate – trei din Iași și unul din București – a fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 lei ca sancțiune principală și sanctiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile. Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei. Localul e unul care nu se încadrează legal pentru închiderea activității deoarece are o suprafață sub 200 de metri pătrați. Alte nereguli – 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei, adică peste o sută de mii de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare