Închide

Fotograful român care a cutreierat Europa doi ani a trecut prin Cluj: ”După 20 de luni de condus prin Europa și vreo 30 de mii de km, pot spune cu certitudine că ultimii kilometri (Baia Mare – Alba Iulia) făcuți prin România au fost cei mai periculoși și stresanți (…) mă depășeau toți clujenii și făceau slalom la juma’ de metru distanță”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2022 2 15652

Fotograful care a lăsat totul în urmă, și-a cumpărat o rulotă cu care a cutreierat Europa în ultimii ani a trecut prin Cluj azi, la puțin timp după tragicul accident de pe breteaua Autostrăzii Transilvania, lângă Nădășel, soldat cu un deces. După 20 de luni de condus prin Europa, Cosmin Bumbuț spune azi că nicăieri nu s-a simțit mai în pericol decât pe șoselele din România – aceasta după un drum care a trecut prin Maramureș, Sălaj și Cluj.

”După 20 de luni de condus prin Europa și vreo 30 de mii de km, pot spune cu certitudine că ultimii kilometri (Baia Mare – Alba Iulia) făcuți prin România au fost cei mai periculoși și stresanți”, a arătat acesta. ”În nici o țară nu m-am simțit atît de agresat în trafic ca la noi. În afară de mine și de o doamnă în vârstă cu lămîia de începător în geam niciun șofer n-a respectat cei 50 de km/h în localitate. Repet, niciunul. Într-o localitate pe lângă Jibou m-au depășit pe linie continuă 6 mașini. 2 chiar pe trecerea de pietoni.
Înainte cu 10 minute de intrarea pe autostradă la Gilău m-a depășit pe linie continuă în afara localității o mașină bleu închis, a trecut la doi metri de mine și vreo doi metri de mașina de pe contrasens. Eu aveam 80km/h, am apucat să ciupesc frâna cînd am văzut cu coada ochiului bolidul în oglindă. Avea o așa viteză că n-am apucat să-i deosebesc marca, darămite numărul.
După 10 minute de la faza asta, la intrarea pe autostradă, blocaj uriaș. Întreb ce e, tocmai se produsese un accident, oamenii vorbeau de 2 morți și alți oameni încă încarcerați în mașini.
Am ocolit prin Florești. Două benzi pe sens, aglomerație, mă depășeau toți clujenii și făceau slalom la juma’ de metru distanță de cel din față-spate.
Poate dacă toată Poliția Rutieră ar patrula non stop un an și ar da amenzi continuu n-ar mai muri atâția oameni pe șosele în România.
Acuma mă duc să bag niște tărie, sper să mă opresc din tremurat”.

Amintim, tragic accident pe breteaua de urcare pe Autostrada Transilvania lângă Nădășelu, azi în Cluj, o femeie și-a pierdut viața și un bărbat a fost grav rănit după ce mașina lor s-a izbit de un camion. Mai jos detalii:

Grav accident pe intrarea pe autostrada Transilvania, în Gilău, trei persoane rănite după o ciocnire între un autoturism și un autotren, circulația e blocată pe ambele sensuri UPDATE O femeie a decedat

2 comentarii

  1. Recomand montarea de radare fixe, atât în cluj cât și în zona metropolitana, este ceva de neimaginat, cei mai „agresivi” conducători auto, poate aici nu se învață la cursurile de legislatie conducerea defensiva în trafic,
    iar mitul acela ca ardelenii sunt molcomi, intra in categoria „fals”.
    Deși sunt multe accidente în zona Floresti – Cluj, de 2 ani nu am văzut nici un echipaj de politie cu radar, echipajele își fac apariția doar pt accidente.

Scrie un comentariu