Închide

Amendă de 35.000 de lei pentru administratorii unei balastiere pentru că nu au permis accesul inspectorilor de la Ape

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 19, 2020 2 250

Administratorii unei balastiere din Cluj-Napoca au fost amendați cu 35.000 de lei după ce nu au permis accesul în incintă al inspectorilor Administrației Bazinale Someș-Tisa.

”Administratorului societății comerciale i-a fost aplicată amendă contravențională în cuantum de 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor, deoarece nu a permis inspectorilor ABA Someș-Tisa accesul în incinta stației semimobile de sortare și spălare a agregatelor minerale, situată în municipiul Cluj-Napoca”, arată instituția în răspunsul la o solicitare de informații remisă de actualdecluj.ro. 

Deși nu exploatează nisipuri, aceste stații sunt considerate și ele balastiere căci sunt instalații destinate sortării și spălării agregatelor minerale în vederea obținerii diferitelor categorii de agregate folosite ulterior în construcții.

Controlul a avut loc în 2 iulie, iar amenda a venit după trei săptămâni. E una dintre puținele astfel de amenzi date în acest an de ABAST administratorilor de balastiere. Citește și:

Amendă de zeci de mii de lei pentru o balastieră din Cluj

2 comentarii

  1. Poate ca in acest context ar trebui sa se investigheze exportul de „nisip” catre Israel, Egipt, Austria si alte tari. La ce le folosesc acestora exporturile de cateva zeci sau sute de mc de nisip?

Scrie un comentariu