Închide

Amendă de zeci de mii de lei pentru o balastieră din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 18, 2020 0 375

O firmă care exploata ilegal agregate minerale, o balastieră, a fost amendată cu zeci de mii de lei de Administrația Bazinală Someș-Tisa.

În întreaga Transilvanie de Nord numărul amenzilor date a ajuns la 16, în valoare totală de aproape un milion de lei. Dintre acestea, opt amenzi sunt din perioada iulie – august 2020, dintre care trei în județul Bistrița-Năsăud, câte două în județele Satu Mare și Maramureș, iar una în Cluj. ”Deficiențele constatate în activitatea agenților economici sancționați vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deține acte de reglementare, arată ABAST Cluj. Totodată, în luna august 2020 a fost înaintat organelor de anchetă un denunț penal pentru o persoană fizică din Maramureș, care a fost depistată realizând activităţi de exploatare ilegală a nisipului. Acesta e al treilea dosar penal înaintat de ABAST după cele pentru două firme din Cluj, la începutul acestui an.

Amenda dată acum la Cluj e de ordinul zecilor de mii de lei, pentru o firmă ce exploata ilegal agregate minerale, adică nisip. Vom reveni cu informații.

UPDATE Citește și:

Amendă de zeci de mii de lei pentru o balastieră ilegală la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu