Închide

Alternativa la cel mai scump oraş imobiliar din ţară: case în localităţile-satelit de lângă Cluj-Napoca

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 10, 2018 1 1116

Dacă aţi obosit să căutaţi printre ofertele de apartamente din Cluj-Napoca, cu preţuri ce au ajuns în anumite cazuri chiar la 2000 euro/ mp, poate merită să analizaţi şi posibilitatea achiziţiei unei case în vecinătatea municipiului, chiar dacă vă îndepărtaţi de beneficiile oraşului. Ofertele sunt diverse: de la case care costă mai puţin de 50.000 de euro la unele de sute de mii.

Portalul CompariImobiliare.ro a adunat cele mai scumpe şi cele mai ieftine oferte pentru achiziţionarea unei case în localităţile limitrofe: Apahida, Sânnicoară, Dezmir, Baciu, Floreşti sau Gilău. „Oferte sunt pentru toate buzunarele, în funcţie de suprafaţa casei şi a curţii, dotări şi finisaje. Unele proprietăţi au preţ de vilă, altele costă cât un apartament de două camere în cartierele Clujului”, spun reprezentanţii portalului.

Cele mai scumpe şi cele mai ieftine

Dacă credeaţi că doar pentru casele din Andrei Mureşanu se cer sute de mii de euro, piaţa imobiliară clujeană e aici ca să vă demonstreze că nu e aşa. Spre exemplu, în Someşeni, pentru o casă de 300 mp, cu 6 camere, cu teren de 2.400 mp, preţul cerut este de  650.000 euro. Pentru o altă casă de 6 camere, cu o suprafaţă de 444 mp şi teren de 611 mp, dar în afara oraşului, în Floreşti, s-a afişat un preţ de 535.000 euro. Chiar şi mai departe de oraş, în Gilău, poţi găsi o ofertă de 429.000 euro – pentru 4 camere, 244 mp şi teren de 2.000 mp.

La cealaltă extremă, există însă şi case scoase la vânzare pentru sume la care în Cluj-Napoca nu mai găseşti apartamente. În Apahida, se cere 47.000 euro, pentru o mică „casă bătrânească”, de doar două camere, în suprafaţă de 74 mp, dar care dispune şi de un teren de 695 mp. În Floreşti, se vinde pentru 59.200 euro o casă cu 4 camere, de 80 mp şi cu un mic teren – de numai 20 mp. În Gilău, o casă de 107 mp, cu patru camere şi un teren de 250 mp e scoasă pe piaţă pentru 59.900 euro.

Cele mai căutate zone de către cumpărătorii interesaţi să cumpere o casă suntAndrei Mureşanu – 8%, Central – 7%, Someşeni – 6%, Borhanci – 6%, Dâmbul Rotund – 6%, Floreşti – 5%, Gheorgheni – 5%, Grigorescu – 5%, Iris – 5%, Europa – 4%

Conform datelor oficiale, anul trecut în Cluj-Napoca s-au tranzacţionat 403 case, în valoare de 61,7 milioane de euro, adică la puţin peste 10% din piaţă, în condiţiile în care valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare în Cluj-Napoca a fost anul trecut de 594 milioane de euro. Cele mai valoroase tranzacţii de case din 2017 au vizat locuinţe din cartierul exclusivit Andrei Mureşanu, dar cele mai multe case s-au vândut la periferie, în Dâmbul Rotund. Datele sunt cuprinse în ediţia din acest an a ghidului imobiliar realizat de compania Veridio în parteneriat cu administraţia locală, pe baza informaţii colectate din contractele de vânzare-cumpărare încheiate în municipiu pe parcursul anului trecut. Valoarea tranzacţiilor cu case a crescut de trei ori în patru ani, faţă de prima ediţie a analizei.

 

Sursa foto: Apahida.ro

Un comentariu

  1. bai Kristina – someseni e cartier din Cluj. de vreo 30 ani. nu e localitate limitrofa . Si nu e prima data cand citesc asta in articolele tale.

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare