Închide

E groasă: grupul suspecților în evaziune fiscală de milioane de euro în Germania, după percheziții ieri în Cluj, ajunge la 35

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 10, 2018 0 548

Se îngroașă rândul suspecților într-o caracatiță de evaziune fiscală cu prejudiciu de milioane de euro în Germania, și cu sediul la Cluj: nu mai puțin de 35 de suspecți au fost identificați după perchezițiile de ieri din Cluj derulate de anchetatorii clujeni și inspectorii fiscali germani.

Cei 35 de suspecți au fost audiați și sunt cercetați pentru evaziune fiscală iar perchezițiile, spun polițiștii, continuă și azi. „Persoanele din prezenta cauză sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăţi comerciale de tip „firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Prin interpunerea acestor societăţi comerciale în lanţul tranzacţional se crea aparenţa efectuării unor livrări intracomunitare de autovehicule second – hand deşi în realitate vânzarea se realiza către persoane fizice din România şi, în acest mod, societăţile comerciale din Germania s-au sustras de la plata TVA”, explică aceștia.

La percheziții anchetatorii au găsit înscrisuri și documente contabile, zeci de laptopuri, calculatoare, telefoane mobile, tablete și alte dispozitive electronice, dar și aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro, care au fost confiscați – în plus pentru recuperarea prejudiciului au fost sechestrate opt locuințe din Cluj și Alba. Unul dintre suspecți, un bărbat de 30 de ani din Cluj-Napoca, a fost arestat în lipsă în Germania iar azi judecătorii de la Tribunalul Cluj au confirmat mandatul european de arestare, urmând ca bărbatul să fie predat autorităților germane.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu