Închide

”Alianța Vestului”, instrument politic care să creeze presiune în PNL

Politica by Cosmina Fernoaga - ian. 07, 2019 0 204

Liderul PSD Cluj Horia Nasra consideră că mult mediatizata „Alianță a Vestului” este doar un instrument politic, menit să-i determine pe liderii PNL de la centru să țină seama de interesele politice ale principalelor organizații liberale din Cluj, Arad, Bihor și Timișoara. „Nu s-a dorit altceva cu acestă Alianță, decât să  se creeze presiuni la nivel intern, să se poată negocia candidaturi, funcții și diverse nomnalizări. Altfel, primarii sunt cât se poate de conștienți că nu au mai multe șanse să obțină fonduri europene. Comisarul european Corina Crețu a subliniat foarte clar că astfel de structuri nu au vreo prioritate în obținerea de fonduri europene, prin urmare toată propaganda pe acest subiect a fost strict pentru imaginea primarilor. Vor să le demonstreze liderilor lor de partid că sunt o forță, ca să-i forțeze să țină seama de interesere lor politice”, a comentat Nasra în cadrul unei conferințe de presă.

„Este o modalitate pentru a avea forţa de a-şi negocia candidaţi pentru alegerile europarlamenatre, este un exerciţiu strict politic intern. Aceasta este miza Alianței Vestului. Oricum, nu ştiu cât de onorabil este pentru Emil Boc să se asocieze cu nişte personaje exotice, cum sunt Nicolae Robu şi Gheorghe Falcă, dar treaba lui. De la Bolojan, în schimb, Boc chiar ar putea să ceară niște consultanță în administrație, că este mai bune decât el”, a mai adăugat Nasra.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare