Închide

Președintele UDMR, clujeanul Kelemen Hunor, mai vrea un mandat la conducerea Uniunii

PoliticaTop News by Actual de Cluj - ian. 09, 2019 0 88

Președintele UDMR, clujeanul Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii. Congresul Uniunii se va desfășura în perioada 22-23 februarie la BT Arena din Cluj Napoca, eveniment la care sunt așteptați peste o mie de participanți – delegați și invitați din țară și din străinătate.

Kelemen a condus UDMR în ultimii opt ani. „Este inevitabil ca în Transilvania, găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este și va rămâne o condiție inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunității. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această țară o comunitate maghiară puternică, competitivă și de succes, care să își poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie”, a declarat Kelemen.

Kelemen Hunor are 50 de ani și licență de medic veterinar, obținută în 1993 la USAMV Cluj, și o altă licență în filosofie, obținută la UBB șase ani mai târziu. A fost ziarist din 1990 timp de șapte ani la Radio Cluj, din 1993 până în 1997 redactor la revista culturală „Korunk”, iar din 1997 a intrat în politică: a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, deputat timp de trei mandate din 2000 pân în 2012, din 2009 până în 2012 a fost ministru al Culturi iar în 2014 pentru câteva luni a fost vicepremier. În UDMR se află la conducere din 1999, când a fost președintele Consiliului de Coordonare timp de opt ani. Din 2007 a fost președintele executiv al UDMR, iar din 2011 – președinte al formațiunii, funcție pe care a păstrat-o până în prezent.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare