Închide

Alianța USR-PMP-Forța Dreptei, respinsă de Biroul Electoral Central

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mart. 17, 2024 0 180

Reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central (BEC),Viorel Mocanu, a cerut să fie respins protocolul de constituire al alianței electorale Dreapta Unită (ADU), formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, informează G4Media. O decizie în acest sens urmează să fie luată duminică de BEC.

Liderul PMP, Eugen Tomac, acuză un ”derapaj democratic cum nu a mai existat după 1989”.

De asemenea, liderul USR, Cătălin Drulă, acuză un ”act de agresiune politică” și un act ”de lașitate și dispreț” și a transmis că decizia BEC va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Drulă a chemat susținătorii alianței de dreapta în Piața Universității pentru strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie:

”Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației (…) Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019. Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară. Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie”, a transmis Drulă.

sursa foto: Iulian Draghici, Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu