Închide

Alertă pentru dispozitive explozive la aeroport, în urma unui telefon anonim. Verdictul SRI: alarmă falsă

Actualitate by Kristina Reştea - ian. 16, 2015 0 1139

 

„Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj şi la Aeroportul Târgu Mureş, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al Aeroportului.
În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de suportul IPJ, precum şi a celorlalte instituţii abilitate”, au anunţat reprezentanţii Aeroportului printr-un comunicat de presă. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată, au mai precizat aceştia, iar alarma a fost una falsă, s-a constatat după verificările efectuate de către specialiştii SRI Cluj.

 

Alerta vine în contextul în care ţările europene sunt încă sub şocul atacurilor teroriste de săptămâna trecută din Franţa. Azi, o explozie de origine criminală a avut loc în faţa unui restaurant din apropierea unei moschei din zona central-estică a Franţei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.