Închide

Alegeri parlamentare în Ungaria. Viktor Orban, după vot: ”UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București”. Maghiarii votează și la Cluj

Internațional by Actual de Cluj - apr. 08, 2018 0 348

Sute de persoane sunt aşteptate să voteze, duminică, la Consulatul general al Ungariei din Cluj-Napoca, pentru alegerile parlamentare din ţara vecină, a declarat consulul Lajos Mile, relatează Agerpres, citat de hotnews.ro.

Votanţii sunt persoane care au domiciliul permanent în Ungaria şi maghiari din afara graniţelor acestei ţări care au dublă cetăţenie şi care sunt aşteptaţi duminică să îşi exprime opţiunea, prin vot prin corespondenţă.

„Deocamdată putem să spunem că totul merge în regulă şi că este linişte. Noi aşteptăm deja de două săptămâni şi primim voturi prin corespondenţă şi acest proces merge foarte bine, liniştit. Şi astăzi primim voturi prin corespondenţă. Dar astăzi noi nu mai dăm voturi prin corespondenţă, numai primim. Cetăţenii care au domiciliul în Ungaria pot să voteze aici la consulatul general. Şi, cum se vede, votarea merge în mod normal, oamenii sunt prezenţi aici”, a precizat consulul Lajos Mile.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor care au dublă cetăţenie, care trăiesc în afara graniţelor Ungariei şi care au drept de vot, acesta este estimat la 380.000. Consulul Ungariei la Cluj a explicat că nu se poate preciza, pentru moment, câte persoane din rândul acestora îşi vor fi exprimat dreptul de vot până la finalul zilei de duminică, dar că se aşteaptă ca numărul să fie comparabil cu cel de la alegerile din 2014.

Urnele s-au deschis la ora 7 şi se vor închide la ora 19.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, duminică, după ce a votat în cadrul alegerilor parlamentare, că va merge să își mobilizeze alegătorii. Acesta a subliniat că va proteja în continuare interesele Ungariei, pentru că își iubește țara și luptă pentru ea, spunând că ”UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București”, relatează hotnews.ro.

După ce a votat într-un district bogat din Budapesta împreună cu soția sa, Orban a declarat că viitorul Ungariei este în joc în vot.

„De aici voi merge și voi lua parte la mobilizarea alegătorilor … Am votat pentru Fidesz și le cer tuturor să participe la alegeri”, a spus Orban unui grup de jurnaliști.

Întrebat dacă se luptă cu UE, a spus: „UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București”.

El a reiterat că va susține interesele Ungariei și a declarat că Ungaria este un membru loial al organizațiilor internaționale.

„Ne iubim țara și ne luptăm pentru țara noastră”, a spus Orban.

Viktor Orban, cel mai vocal lider naționalist european, care este pe cale să obțină cel de-al treilea mandat de premier, a promis vineri că își va proteja țara de ”rugina” migranților musulmani.

După o campanie electorală în care s-a prezentat drept salvatorul culturii creștine ungare în fața imigranților musulmani ce vin în Europa, toate sondajele de opinie arată că Fidesz va câștiga detașat alegerile. La aceste alegeri se poate vota și în România – la consulatele maghiare din Miercurea Ciuc și Cluj-Napoca.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu