Închide

Al treilea caz de variola maimuței, confirmat în România

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - iun. 15, 2022 0 265

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnostivat în România. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani. Este cel de al treilea caz de îmbolnăvire cu acest virus depistat în România.

Pacientul, un bărbat de 31 de ani, s-a prezentat ieri la un spital din București. El le-a spus medicilor că simptomele au apărut în iunie. Potrivit Ministeruui Sănătății, starea generală a pacientului este bună. Bărbatul a rămas internat.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că va convoca o reniune a comitetului său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a evalua dacă variola maimuței, boala extrem de contagioasă care a început să se răspândească în Europa, reprezintă „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS, care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de coronavirus şi poliomielitei. Creşterea numărului de cazuri este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de digi24.ro.

„Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza” răspândirii bolii în lume, a mai spus el. Experţii internaţionali „ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a adăugat şeful OMS, citat de aceeași sursă.

Până în prezent, există peste 1.600 de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte. S-au înregitrat și 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit, a anunţat OMS.

sursă foto: CDS/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu