Închide

Aglomerație în Florești în prima zi în care s-a anunțat ajustarea programului de transport public

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 09, 2023 2 5053

„Stăm cu sutele, la doar 1°C, să așteptăm un bus care face 5 minute în 30… Măcar e senin”, au sintetizat floreștenii situația transportului public din Florești în dimineața zilei de 9 octombrie. Oamenii spun că au așteptat și 30 de minute autobuzul pe strada Avram Iancu, însă nu s-au putut urca în acesta.
Pe grupurile de pe rețelele sociale, floreștenii au postat fotografii din stațiile de transport public din comună. Oamenii s-au plâns că autobuzele vin greu, că, chiar dacă vin, călătorii nu au loc să urce toți în mijloacele de transport în comun și, în plus, din cauza aglomerației, petrec foarte mult în acestea, pe distanțe scurte.
„Stați liniștiți că mâine se vor trimite 3 autobuse unul după altul și în ultimul se vor face fotografii că e gol (doar nu ar fi prima data)”, au mai scris floreștenii.
„Aici e nevoie de un autobuz care merge doar în Bucium. M22,  fiind autobuz scurt mulți rămân în stație la cât de plin ajunge aici”, a mai arătat un alt utilizator al transportului public din comună.
Primăria din Florești a anunțat că, începând de luni, 9 octombrie, se vor implementa o serie de măsuri menite să eficientizeze timpul de parcurs în trafic pentru cursele M21 și M26. Acestea au fost impuse după o analiză a datelor de trafic înregistrate de la începutul anului școlar și universitar care a arătat că plecările din stația Cetatea Fetei, de după ora 6:20 dimineața, aduc timpi de parcurgere de peste o oră și jumătate până în zona stației de la Primărie, și chiar întârzieri mai mari până la stațiile de destinație – capăt.
Măsurile anunțate: 
– Se vor introduce în program plecări cu frecvență mărită din stația Cetatea Fetei – ale celor două curse M21 și M26 ,din două în două minute din Florești, în intervalul 06:00-06:20.
 Plecările vor fi ajustate ( 6:24-6:30-6:35-6:40), la intervale, în medie, de aproximativ 5-8 minute, între 06:22-08:00, pentru a asigura întoarcerea autobuzelor în intervale mai scurte.
– Se introduce suplimentar linia M21 S, care să întoarcă în sensul giratoriu de pe strada Ioan Rus și să preia călătorii suplimentari de la stațiile Tăuțiului – Muncitorilor – Avram Iancu, în orele de vârf.
– Se introduce o stație suplimentară pe str Cetății în apropierea sensului giratoriu de pe str. Ioan Rus cu plecări la 6:24 – 6:30- 6:35- 6:40.
sursă foto cover: Mihai Romulus/Facebook

2 comentarii

  1. Única comuna din Romania este Floresti cu cel mai aglomerat trafic,din cauza primarului Cluj Napoca care in atatea nu face o centura ocolitoare . Dar inainte de a ajunge in Vivo este un sens giratoriu in care nu te incadrezi pe partea stinga nu te poti intoarce in alta directie de mers. Bravo Politiei Romane ca nici in Zimbabue nu exista una ceva. Sintem de Rasul lumiii.

  2. Va plangeti de aglomeratie? Voi ati facut aglomeratia venind la Cluj din toata tara si din cauza asta au crescut preturile,salarii minim pe economie si sa nu mai vorbim de educatie care lipseste la majoritatea celor din Floresti.

Scrie un comentariu