Închide

Afacerile cu espressoare De’Longhi, firmă cu fabrică la Cluj, au crescut în pandemie

Economie by Actual de Cluj - ian. 06, 2022 0 239

Grupul italian De’Longhi, cu sediu și fabrică la Cluj, a înregistrat afaceri de 1,6 mld. lei în România în primele zece luni din 2021, cât în tot anul anterior, scrie ZF.ro.

Grupul deţine în România două unităţi de producţie, unde realizează espressoare şi alte electrocasnice mici, dar are şi operaţiuni comerciale. Tot businessul este operat de aceeaşi entitate juridică.

Pandemia de COVID-19 a oferit un im­puls suplimentar pieţei de espressoare care se afla deja pe un trend ascendent, în contextul în care românii au renunţat treptat la cafeaua la ibric în favoarea celei la espressor, fie el automat, manual sau cu capsule. În ultimii aproape doi ani, marcaţi de criza sanitară, oamenii au petrecut în case mai mult timp ca oricând şi astfel şi-au dotat şi locuinţele cu electrocasnice care să le facă şederea mai plăcută, spun reprezentanții grupului italian. Espressoarele au fost printre pro­dusele ce şi-au găsit loc pe lista de cumpă­ră­turi. A contat în această decizie şi fap­tul că localurile HoReCa, deci in­clusiv cafenelele, au funcţionat în 2020 şi 2021 cu o serie de restricţii, fiind chiar închise temporar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu