Închide

Afacerile bugetarului politician de lux Alin Tise

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - mart. 08, 2024 1 783

După ce a devenit investitor în imobiliare în cea mai râvnită localitate de lângă Cluj-Napoca pentru locuire, Sălicea, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pregătește, prin societatea Central Investment Plaza, un parc fotovoltaic în localitatea natală, Ahireș. După cum arată www.foaiatransilvană.ro, deja CJ Cluj i-a eliberat autorizația de constuire pentru respectivul parc.

 

Firma Central Investment Plaza, controlată de Alin Tișe, societatea care apare în declarația de avere a politicianului, a obținut o autorizație de construire pentru un parc votovoltaic pe un teren de peste 5 hectare în comuna Agireșu, după cum arată aceeași sursă. Aceasta a fost eliberată în mai 2023.

Terenul ar fi situat în spatele gării din satul natal a lui Tișe, Agireșu. Parcul ar urma să aibă o putere instalată de 7MW și este prezentat în memoriul de autorizare ca unul profitabil.

 

Alin Tișe construiește un parc fotovoltaic

(foto: foaiatransilvana.ro)

În 2022, Central Investment Plaza, firma controlată de Tișe a primit avizul de la Comisia de Urbanism pe care o conduce pentru un ansamblu cu șase case (parter, etaj și mansardă) pe o parcelă de peste 8200 de metri pătrați din care cea mai mare parte se află în extravilanul localității. Proiectul s-a aflat în stadiul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și a fost avizat de arhitectul șef al județului, fiind votat de membrii Comisiei. Tișe nu a participat la discuțiile din Comisie, dar nici nu s-a recuzat. În timp ce se discuta proiectul său,  el doar a dispărut din ședința comisiei de urbanism.

DETALII:

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, derulează un proiect imobiliar în Sălicea, cea mai râvnită localitate de lângă Cluj-Napoca, benefică pentru construire

Potrivit ultimei declarații de interese, Tișe este acționar în tei societăți comerciale:  Central Investment Plaza, Central Business Plaza și 2 TS Properties.

Central Investment Plaza avea în 2021 o cifră de afaceri de peste 338.000 lei și a realizat un profit de peste 252.000 de lei, cu 0 angajați. Firma are ca domeniu de activitatea cupărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Potrivit bilanțului depus în 2022, firma apare cu datorii de peste 708.206 lei și fără nicio cifră de faceri declarată la finanațe.

În sepetembrie 2023, Tișe a mai înființat o firma, Central INVESTA Plaza, la aceeași adresă de pe strada Ploiești unde funcționează și Central Investment Plaza.

În schimb, cealaltă firmă a lui Tișe, Central Business Plaza, a avut o cifră de afaceri netă (potrivit declarație depuse pe mfinanțe.ro în 2022) de peste 3,3 milioane lei și un profit de peste 2 milioane lei. Firma are ca obiect de activitatea dezvoltarea și promovarea imobiliară.

Cealaltă firmă din declarația de avere, 2TS Properties se cheamă de fapt 2TS Properties Business și are ca obiect de activitatea administraea imobilelor pe bază de comision sau contract. Firma în care Tișe apare asociat împreună cu fratele său, Bogdan Tișe, a avut o cifră de afaceri declarată de peste 14,6 milioane lei și un profit de peste 5,4 milioane lei, realizat cu 2 angajați.

 

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu