Închide

Aeroportul stă să se închidă. Oleleu zice că-i minciună

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 11, 2014 0 340

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj își va închide activitatea din luna august, transmite Sindicatul Independent al regiei aeroportuare, din pricina faptului că administrația județeană refuză să garanteze accesarea unui credit bancar în valoare de 50 de milioane de lei. Directorul Aeroportului,  David Ciceo, a confirmat la rândul său acest lucru. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Oleleu, spune în schimb că cei din conducerea Aeroportului îl presează prin intermediul mass-media, dar că acest lucru nu-l intimidează. Oleleu afirmă că până în momentul în care ancheta DNA nu se va termina, el nu va semna niciodată pentru împrumutul Aeroportului.

Îngrijorați că de luna aceasta Consiliul Județean va suspenda Hotărârea prin care s-a dispus accesarea unui credit de 50 de milioane de lei, pentru plata lucrărilor derulate la pista de decolare-aterizare, reprezentanții Sindicatului Independent al Regiei Aeroportului au transmis un comunicat de presă prin care avertizează că activitatea acestui obiectiv se va bloca din luna august:

„Anularea HCJC nr. 19/30.01.2014 va genera începând cu luna august 2014, lipsa de finanţare, lipsa de disponibil, blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă, riscul de insolvenţă pentru Aeroportul Cluj. Spunem un NU hotărât acţiunilor de blocare şi de denigrare a realizărilor Aeroportului Cluj”

Directorul Aeroportului David Ciceo a confirmat că atâta timp cât administrația județeană nu-și respectă angajamentul există acest risc, ca o serie de zboruri să fie sistate. Mai mult, Ciceo a subliniat că raportul care a fost întocmit de către reprezentanții Consiliului Județean, cu privire la contractul ce a vizat construcția pistei, ar fi unul fals. „Este un raport mincinos. Tot ce scrie acolo sunt minciuni. Toți directorii de specialitate, în frunte cu domnul vicepreședinte Ioan Oleleu, au participat la ședințele de lucru care au stat la baza deciziilor ce au vizat acest proiect. Și până acum niciodată nu ne-au comunicat că ar fi împotriva modului în care au evoluat lucrările sau împotriva creditului”, a comentat Ciceo, subliniind totodată că acțiunea Sindicatului n-are absolut nici o legătură cu el.

În replică, vicepreședintele administrației județene, Ioan Oleleu, afirmă că presiunile care se fac acum asupra sa, prin intermediul mass-media, nu-l intimidează. „Aeroportul este o regie de stat, nu aparține vreunei persoane. Prin urmare nimeni nu poate să vină să ne amenințe că va bloca activitatea aeroportuară, din pricina unui împrumut”, a comentat Oleleu. El a adăugat că a avut o întâlnire și cu liderii sindicali de la Aeroport și că a încercat să le explice acestora că atâta timp cât există pe rol o anchetă privind modul în care s-au cheltuit banii alocați pentru lucrările la pistă, accesarea creditului bancar iese din discuție.  „Nu ne putem permite să aprobăm accesarea creditului, până când anchetatorii nu se pronunță în sensul acesta, sau până când nu vom avea un raport de audit extern care să confirme că s-au respectat toate prevederile legale privind implementarea acestui proiect”, a subliniat Oleleu.

David Ciceo susține că situația va fi lămurită în cel mai scrut timp: „Vom transmite un raport care va demonstra că datele transmise de reprezentanții Consiliului Județean sunt false. Ei s-au angajat să ne sprijine în demersul accesării acestui credit și nu ne pot bloca activitatea. Este vorba despre o procedură administrativă pe care au obligația să o respecte”.

Sindicatul a anunțat, de asemenea, că va organiza o serie de proteste împotriva deciziei Consiliului Județean de a bloca accesarea creditului bancar pe care Aeroportul intenționează să-l acceseze: „Menţionăm că în data de 10.07.2014 au fost depuse la Primăria Cluj şi la Jandarmeria Cluj documentele necesare în vederea obţinerii avizării cererii de organizare a adunărilor publice de protest, în conformitate cu Legea nr. 60/ 1991- Republicare. Adunările publice se vor desfăşura în zilele lucrătoare de 17, 18, 21, 22 şi 23 iulie 2014, între orele 15:30- 17:30, în faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj, din Calea Dorobanţilor nr. 106, Cluj-Napoca”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare