Închide

Adrian Oros: Este de urmărit cum vor vota miercuri parlamentarii PNL Cluj, moțiunea simplă împotriva ministrului Rafila

Politica by Cosmina Fernoaga - sept. 19, 2023 0 125

Adrian Oros

Fost liberal, în prezent președinte al oragnizației clujene Foreța Dreptei, Adrian Oros, afirmă că se așteaptă să vadă cum vor vota parlamentarii liberali, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Alexandru Rafila, în contextul în care mai multe proiecte de unități medicale au fost scoase de la finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Oros îi învinovățește pe liderii liberali de la Cluj, Emil Boc și Alin Tișe, că au distrus PDL-ul la fel cum au distrus și PNL-ul, contribuind la readucerea PS-ului la guvernare.

„Ignorând apelurile lui Tișe, Rafila a decis că la Cluj “transplantul se face în pod”. Boc ne spune însă că “Clujul intră în cea mai prosperă eră economică din întreaga lui istorie”.  Este de urmărit cum vor vota miercuri parlamentarii PNL Cluj, moțiunea simplă împotriva ministrului Rafila.  De câte ori s-au implicat și ei în politica mare, și s-au amăgit că părerea lor contează la București, actualii lideri clujeni ai PNL au dat-o de gard. Și-au distrus PDL-ul , acum PNL-ul, și au adus la guvernare PSD. Dar poate că ăsta le era planul?! Doar că pentru clujeni, aventura lor politică, a avut consecințe nefaste”, a transmis Oros într-un comunicat de presă.

Acesta arată că degeaba se agită acum președintele Consiliului Județean Alin Tișe și face apeluri publice la Ministerul Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant de la Cluj, motivând că „transplantul nu se poate face într-un pod”.  „Vocea lui nu se aude. Rafila, ministru PSD al Sănătății, instalat în urma jocurilor lor de culise, cu voturile PNL Cluj, a scos cu ranga, cum ar zice un clasic în viață, Centrul Integrat de Transplant din finanțarea PNRR și a decis că la Cluj, transplantul se poate face în pod, comentează Oros.

„De peste doi ani Consiliul Județean ne povestește de Primul Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei.  Deși Tișe a făcut și filmulețele de prezentare, Rafila nu a fost impresionat.  A scos chiar și Spitalul Pediatric Monobloc din PNRR. Si aici clujenii rămân doar cu filmulețele lui Tișe. Și cu un teren de baseball. În continuare, intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca se realizează în spații neautorizate și în condiții neadaptate rigorilor actului medical. Din acest motiv, la ICUTR Cluj-Napoca au existat și există cazuri grave de infecții intraspitalicești care sunt greu de controlat și de pe urma cărora pacienții și aparținătorii au mult de suferit”, transmite Oros.

Acesta mai aratpă că doar Emil Boc consideră că trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce am primit din PNRR și din noul exercițiu bugetar, lăudându-se cum „Clujul va avea, în perioada următoare, cea mai prosperă eră economică din întreaga lui istorie”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.