Închide

Ce au declarat oficial liderii PNL și PSD despre o candidatură pe liste comune la alegerile din 2024

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - sept. 12, 2023 0 107

PSD și PNL poartă discuții confidențiale pentru formarea unui „Bloc democratic”, văzut în contrapondere la ascensiunea AUR, a scris Libertatea. Miza așa numitului „Bloc democratic”, care a fost discutată numai între Marcel Ciolacu – președinte PSD, Paul Stănescu – secretar general PSD și Sorin Grindeanu – prim-vicepreședinte PSD, respectiv Nicolae Ciucă – președinte PNL și Lucian Bode – secretar general PNL, o reprezintă câștigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, arătat aceeași sursă. Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au comentat oficial dezvăluirile celor de la Libertatea.

 

”Normal că există discuţii”, a declarat marți, 12 septembrie, premierul Marcel Ciolacu când a fost întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare. ”Facem politică. Eu cred că și PSD şi PNL am adus o stabilitate în România”, a mai spus președintele PSD, citat de News.ro.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat, tot marți, 12 septembrie că „toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa oricărui partid”, fiind întrebat dacă se discută despre liste comune PSD-PNL la alegeri.

„În momentul de față discuții cu PSD există pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluție politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opțiune politică rămâne deschisă”, a afirmat Ciucă.

„Nu întotdeauna poate să funcționeze un construct politic după cum își doresc partidele și liderii. (…) Trebuie să măsurăm și să vedem ce vrea electoratul”, a mai susținut liderul PNL.

Întrebat dacă este luată în calcul ipoteza candidaturii pe liste comune cu PSD, Nicolae Ciucă a replicat: „Ca ipoteză de lucru? Toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa oricărui partid”.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat marţi despre discuţii PNL-PSD privind candidaturi comune la alegerile din 2024 că acestea nu există în acest moment pe acest subiect, însă PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor. ”Nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment (…) Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”, a arătat Bode, potrivit News.ro.

sursa FOTO: www.agerpres.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu