Închide

Admitere la facultate, pe terenul de sport: o universitate din Cluj închiriază Sala Sporturilor pentru examenul de admitere

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 09, 2020 0 323

Examenul de admitere la universitatea de medicină și farmacie din Cluj va fi organizat în format clasic, în ciuda pandemiei de coronavirus, anunță azi conducerea universității.
Examenele sunt programate în 25 și 26 iulie în mai multe spații suplimentare închiriate de universitate. Specializările sunt pentru profesiile de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriționist sau asistent medical.  ”Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților”, explică rectorul Anca Buzoianu.

Din cauza pandemiei de coronavirus, conducerea universității a luat decizia de a organiza sesiunea de admitere la nivel de licență, pentru anul universitar 2020-2021, în mai multe spaţii. ”Pentru a se putea păstra distanța necesară între candidați  – avem în vedere aproximativ 2.000 de înscrişi -, examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop”, arată universitatea. Astfel, UMF ”Iuliu Hațieganu” a închiriat săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Facultatea de Psihologie din cadrul universității ”Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, dar și la Sala Sporturilor ”Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

La Sala Sporturilor ”Horia Demian”, examenul de admitere va fi organizat chiar pe terenul de sport, cu mese și scaune montate la distanță de doi metri unele de altele. Câți candidați vor da examenul pe terenul de sport? Aceasta depinde de numărul total al celor înscriși. ”Noi preconizăm un număr de candidați aproxiamtiv egal cu cel din anii trecuți, anul trecut au fost aproximativ 1.800 iar în această variantă am închiriat mai multe spații. Când se termină înscrierile vom ști exact”, spune purtătorul de cuvânt Simona Iclozan pentru actualdecluj.ro.

”Candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare: măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate”, arată UMF.

Candidații străini vor fi evaluați online.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare