Închide

Adevarul: UBB l-a recuperat pe fostul adjunct al SRI, generalul Coldea. Cum a ajuns el să predea în Cluj la Facultatea de Istorie

ActualitateAdministrațieSinteză știri locale by Actual de Cluj - ian. 29, 2018 2 3424

Generalul Florian Coldea este, din toamna trecută, cadru didactic asociat la Universitatea Babeş-Bolyai. Fostul adjunct al SRI, care este conferenţiar la Academia Naţională de Informaţii, predă din noiembrie 2017, materia „Intelligence şi decizie politică” la programul de master al Departamentului „Studii de Securitate” din cadrul Facultăţii de Istorie şi de Filosofie a UBB, notează adevarul.ro.

Venirea lui Coldea la UBB a fost pregătită de fostul şef al Departamentului „Studii de Securitate”, Adrian Ivan, care în toamnă a devenit rector al Academiei Naţionale de Informaţii. Tot din toamnă, Departamentul a încheiat un protocol de colaborare cu Academia Naţională de Informaţii prin care UBB este sprijinită pe partea de programă şi resurse umane.

Șeful departamentului „Studii de Securitate” din cadrul Facultăţii de Istorie şi de Filosofie a UBB, Claudiu Marian a spus pentru Adevarul.ro că Coldea este plătit la fel ca celelalte cadre asociate care predau aici, în regim de plată cu ora (17 lei pe ora – 25 de lei brut).

Despre decizia de a-l avea pe Coldea la UBB este explicată de Marian pentru adevarul.ro, Detalii: Cum a ajuns fostul adjunct al SRI Florian Coldea să predea la Universitatea „Babeş-Bolyai“

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi fostyl deputat fugar Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează.

După ce a fugit din țară, Ghiță a difuzat mai multe materiale pe televiziunea RTV în care a povestiti căel şi familia sa au stat 10 zile la Hotelul Hilton Seychelles, împreună cu familia lui Coldea. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland. Omul de afaceri a susţinut că i-a solicitat lui Coldea sprijinul pentru alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD, la Congresul care urma să aibă loc în februarie, însă acesta i-ar fi răspuns că nu poate pentru că Traian Băsescu nu îl doreşte pe Ponta, preferându-i pe Cristian Diaconescu sau pe Mircea Geoană.

În plus, jurnalistul Dan Andronic, implicat în campania electorală din 2009 a dezvălui legături între Kovesi, Coldea și Vasile Dâncu, respectiv Grupul de la Cluj.

Media a notat că recent, Coldea s-a afișat în compania lui Dâncu și Ioan Rus la înmormântarea scriitorului Augustin Buzura.

Coldea a fost suspendat din funcția pe care o avea în cadrul SRI.

 

 

 

2 comentarii

  1. ca de obicei romanii isi denigreaza oameni. prea multa manipulare in jurul acestui om. si surprinzator doar dupa ce andronic / udrea / base sunt anchetati.
    pai nu ziceam noi ani de zile ca gasca lu base e hoata? acum ca sunt prinsi si trimis la puscarie, infractorii devin simpatici si ne gasim tinte induse de ei

Scrie un comentariu