Închide

Acuzatorii! Dați afară de Teja, Calcan și Niczuly îi fac un portret antrenorului. „E fără curaj, a distrus o echipă” Ce le răspunde tehnicianul

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 04, 2016 2 3518

„E fără curaj, minte, a distrus o echipă”.  Mesajul e cu țintă directă la Mihai Teja, antrenorul Universității. Recent, i-a trimis la juniori pe Roland Niczuly și Andreas Calcan.

Doi foști căpitani la U Cluj ajunși, iată, în dizgrația tehnicianului.  Portarul și decarul. Și liderii revoltei din vestiar din urmă cu câteva săptămâni. „Ne-a zis de-atunci că ne rașchetează: Exact așa: vă rașchetez pe toți. Eu mă duceam și îi spuneam ce hotărâre luase grupul, că doar de aia eram căpitan, nu? Să transmit o decizie a băieților. Și noi toți am hotărât atunci să tragem un semnal de alarmă, pentru că eram neplătiți de luni de zile. Nu ne-am antrenat o perioadă, am făcut acea grevă. Apoi Teja mi-a spus că eu, în calitate de căpitan, ar trebui să fac și altceva, în afară să întreb de bani. Păi,cum, domnule?  Eu sunt vocea vestiarului, am o responsabilitate. Să meargă toți să întrebe, pe rând? Atunci au început problemele pentru mai mulți dintre noi. Și mai e o fază. Când a plecat Papi (Marius Popescu, fost antrenor – n.r.) ne-am făcut o poză în vestiar toți băieții cu un mesaj de susținere pentru el, că am avut o relație specială. A doua zi a intrat Teja și ne-a luat ușor de sus. „Ce credeți, bă, că vă dau afară pe toți? Stați liniștiți,nu pleacă nimeni. A venit reunirea și-am găsit vreo 12 jucători noi la pregătire, unii din străinătate, alții de-aici”, continuă Niczuly.

Goalkeeper-ul nu se oprește din disputa pe care o are cu Teja. Se simte nedreptățit, poate pe bună dreptate, mai ales că e la Universitatea de șapte ani de zile.

„Când mi-a dat banderola, mi-a zis că are încredere totală în mine, mi-a dat-o să mă responsabilizeze. Apoi a venit Nicușor Grecu, de la Galați, portar. În meciurile de pregătire el a fost titular, eu rezervă. Am apărat de la început într-un singur meci, în rest Teja l-a titluarizat pe Grecu. Urma reluarea campionatului, mai erau câteva zile. A venit Bolboașă, a făcut două antrenamente și-a intrat direct titular. Să nu fiu înțeles greșit, chiar nu am absolut nimic cu Bolboașă, ba chiar e un tip super ok și a apărat și bine. Dar nu mi se pare normal să fiu scos așa…Apoi n-am mai prins lotul deloc. Din căpitan, am fost scos din lot. L-am întrebat pe antrenor ce se întâmplă și mi-a zis că nu i-a plăcut cum am apărat în pregătire. Dar în care meci? N-am jucat în niciunul 90 de minute. Mi-a zis apoi antrenorul cu portarii să-mi aștept rândul. Asta e, mi-am așteptat rândul. De 7 ani sunt la U Cluj. Echipa din turul campionatului era echipa Universității, toți am crescut aici și am simțit asta mai ales datoritită suporterilor care ne-au încurajat mereu, indiferent de probleme. Noi aveam nevoie de un atacant care să înscrie, dar în pauza de iarnă s-au adus portari, fundași și mijlocași. E păcat pentru tot ce s-a făcut în turul campionatului. Păi au fost aici jucători prin probe, toți cazați pe la hoteluri cu masă inclusă, cu cheltuieli enorme. Noi avem restanțe la chirii de 7 luni de zile, alții veneau pe la hoteluri de nu știu câte stele și mâncau pe la restaurante”, povestește Roland Niczuly. Culmea, pe Niczuly tot Teja l-a și pus căpitan de echipă imediat după revenirea la Universitatea. De când cu revolta fotbaliștilor, antrenorul i-ar fi luat în vizor pe el și pe mai mulți, între care și Calcan.

Sâmbătă, Teja le-a transmis prin secundul Costel Pană, să se prezinte la juniori. „A intrat în vestiar și eu nu eram încă schimbat. Eu trebuia să apăr cu Domneșitiul, un meci amical. Apoi m-a scos din echipă, iar după joc a venit Costel Pană și mi-a zis să merg la juniori”, spune Niczuly.

Calcan a jucat sâmbătă. A jucat 30 de minute, la început, apoi Teja l-a scos din teren. Mijlocașul a plecat direct la cabine, a făcut un duș și-a mers acasă. „A țipat la mine în timpul meciului, apoi m-a scos. Noi așteptam toți să vedem celelalte rezultate, să vedem dacă intrăm în play-off. M-am dus de la meci, cu ce-am greșit? Apoi m-a sunat secundul lui și mi-a zis că de luni sunt așteptat la juniori că ar fi trebuit să rămân la stadion. Păi de ce?  Problemele cu Mihai Teja nu sunt de acum. Prima dată s-a luat de mine după deplasarea la UTA Arad și mi-a zis că nu trag, că nu pun picioru la minge, că n-am ambiție, or eu am ieșit cu glezna umflată din meci. Eram revenit de la echipa națională, el mi-a zis că-mi ia banbderola de căpitan atunci.  Am trecut peste, am tăcut și mi-am văzut de treabă. Orice poate spune, dar nu că nu am tras pentru echipă. La antrenamente și în meciuri. Am fost sută la sută profesionist! După meciul cu Brașov, când am fost rezervă, am intrat și-am făcut-o bine, jocul echipei s-a schimbat. M-a luat după meci și mi-a zis așa: „bravo, i-ai driblat pe ăia, dar vezi că la un nivel mai mare nu-ți mai merge așa. Vezi că ai 3-4 kile în plus. O să te bag și meciu viitor că n-am pe cine să bag. E pedagog bun. Eu , Andreas Calcan, îmi asum orice fac , m-am antrenat 100 % tot timpul , am dat totul pentru club.  Eu am restanțe șapte luni de zile, imediat se fac opt și venea antrenorul în vestiar și ne zicea că dacă avem c***e să ne luăm ghetele să plecăm”, spune fotbalistul.

foto:Mihai HENDEA

foto:Mihai HENDEA

Mihai Teja: „Cât timp voi fi aici, nu mai au ce să caute la echipă”

Tehnicianul răspunde concret întrebărilor reporterului. E calm și deloc mirat. Și ține să anunțe ferm că nu mai vrea să audă de cei doi jucători. „I-am trimis din cauza indisciplinei”.  Concret ce-au făcut?, vine întrebarea. „Au fost mai multe acte de indisciplină, ei nu și-au respectat colegii, la meciurile amicale nu doreau să joace, au fost mai multe. E treaba lor, dar eu nu accept așa ceva și pentru mine vorbesc rezultatele, până la urmă. E foarte important să fie o echipă, nu individualități. Niczuly probabil nu a acceptat concurența și s-a supărat. Nu are nici o treabă revolta lor de-atunci, din cauza restanțelor financiare. Dacă voiam să-i dau afară din cauza aia, îi dădeam atunci, nu acum. Eu chiar am fost alături de ei, le-am zis că-i înțeleg că sunt nemulțumiți. Să fie sănătoși, e treaba lor ce fac. Dar cât timp voi fi eu antrenor aici, ei nu mai calcă la prima echipă”, a declarat Teja pentru actualdecluj.ro.

Popescu: „N-am avut niciodată probleme cu ei”

Antrenor al Universității înainte de venirea lui Teja, Marius Popescu susține că cei doi jucători nu i-au creat niciodată probleme. „Nici nu vreau să comentez prea multe pentru că nu sunt implicat, nu sunt la Cluj acuma și nu știu dacă ar fi corect din partea mea. Eu personal cât timp am fost antrenor n-am avut nici un fel de probleme cu Calcan și Niczuly, niciodată. Ce-a fost între ei și antrenorul de-acum, nu știu.”

foto principal: Roland Niczuly, pagina de facebook

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare