Închide

Acuzații dure la adresa lui Nicoară, politicianul transformat în agentul lui David Ciceo: „și-a angajat șoferul la Aeroport”

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 21, 2019 0 679

Senatorul Marius Nicoară (fost PNL, în prezent ALDE), face presiuni pe unde mai are cât de cât trecere, pentru a-l ajuta pe directorul Aeroportului, David Ciceo, să nu piardă controlul asupra acestui obiectiv important al Clujului. Nicoară a dus-o pe Norica Nicolai (europarlamentar ALDE), la o întrunire cu așa zișii protestatari din cadrul Aeroportului – angajați ai regiei aeroportuare, sindicaliști –  a căror stranie preocupare este aceea de a contesta faptul că proprietarul Aeroportului, în speță Consiliul Județean Cluj, și-a desemnat noi membri în Consiliul de Administrație. Ulterior, într-o conferință de presă, atât Marius Nicoară, cât și Norica Nicolai au făcut afirmații care pot fi incluse cu ușurință la categoria „trafic de influență”. Politicienii s-au exprimat de parcă membrii Consiliului de Administrație – numiți legal de către proprietar, în speță de Consiliul Județean – ar fi niște infractori, solicitându-le întâlniri pentru a-i determina să adopte bugetul pe care-l agreează directorul Aeroportului, David Ciceo. Mai mult, cei doi politicieni au trecut la amenințări, subliniind că-i vor propune premierului ca Aeroportul să fie trecut în patrimoniul Ministerului Transporturilor, pe motiv că administrația județeană clujeană ar urmări să-l vândă.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a atras atenția că cei doi politicieni sunt pe o pistă complet greșită. „Dincolo de faptul că nu au habar de adevărata stare de fapt a lucrurilor din interiorul unei entități subordonate Consiliului Județean Cluj, Marius Nicoară și Norica Nicolai susțin o minciună grobiană, demnă de caracterul domniilor lor, anume că Aeroportul Internațional Cluj s-ar vinde. AȘA CUM NU SE POATE VINDE O STRADĂ, AȘA NU SE POATE VINDE AEROPORTUL! Mari specialiști fiind, ar trebui să fi reținut măcar atât din legile statului român”, a tunat Tișe la adresa celor doi membri ALDE.

Nicoară să răspundă cum și-a angajat șoferul la Aeroport

Senatorul Marius Nicoară nu e deloc străin de afacerile dubioase petrecute în cadrul Aeroportului. Actual de Cluj a intrat în posesia unei scrisori – redactate de câțiva angajați ai Aeroportului sub protecția anonimatului – care dezvăluie maniera în care sunt organizate/pregătite protestele așa zișilor sindicaliști. În scrisoare sunt indicate și practicile directorului prin care își exercită controlul atât asupra angajaților, cât și asupra bunurilor Aeroportului. Nu în ultimul rând, se vorbește despre modul în care politicienii clujeni obișnuiau să-și angajeze în cadrul Aeroportului, pile, pupile, rude, acoliți politici, unii dintre acești angajați fără să dea vreodată pe la locul de muncă. Este și cazul italianului Giacomo Dreoni. Acesta a fost descoperit de senatorul Marius Nicoară, care l-a înscris mai apoi pe un loc eligibil în Consiliul Local Cluj Napoca, din partea PNL, la alegerile din 2016. Dreoni nu s-a împăcat deloc cu mandatul de consilier local, deși Nicoară l-a prezentat inițial drept un liant între mediul de afaceri italian și comunitatea clujeană. A renunțat destul de repede la mandatul de consilier local, fiind oricum mai mult preocupat să fie șoferul personal al lui Nicoară. În paralel cu statutul de șofer, Giacomo Dreoni a fost angajat și în cadrul Aeroportului Cluj – se arată în scrisoarea primită de Actual de Cluj.

Era angajat doar pe hârtie, pentru că Dreoni n-a dat vreodată pe la muncă.  Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, întărește această informație: „Domnul Nicoară, înainte să dea lecții de moralitate, ar putea să explice cum a reușit performanța de a-și angaja șoferul personal, pe domnul Giacomo Dreoni, în cadrul structurii Aeroportului Cluj, fără ca acesta să vină efectiv la locul de muncă. Este un caz similar cu cel pentru care este judecat Liviu Dragnea” – a trnamis Tișe. Lui Nicoară i se mai aduce o acuzație gravă, însă Tișe nu spune clar dacă este vorba despre perioada în care Nicoară a fost președinte al Consiliului Județean, respectiv 2004-2008, sau de vreun aranjament recent cu David Ciceo: „Marius Nicoară ar trebui să dea explicații în legătură cu atribuirea fără licitație a unui contract în valoare de 1,6 milioane de euro, contract care prevedea realizarea unui studiu de fezabilitate destinat Aeroportului, document total inutil ținând cont de faptul că Ministerul Transporturilor a respins orice formă de asociere cu Aeroportul Internațional din Cluj. Cei interesați sunt invitați să solicite acest contract reprezentanților aeroportului”.

Vom reveni pe marginea acestui subiect.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare