Închide

Activiștii din Cluj: Mai este nevoie de optimizări pentru ca traseul liniei 18, care va circula dus-întors pe strada Romul Ladea, să își atingă potențialul

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 16, 2024 0 123

După ce Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a operat modificarii a traseului liniei 18 cu traseul dus-întors pe strada Romul Ladea și cu prelungirea acesteia pe strada Veseliei, renuntandu-se la ocolul pe strada Borhanciului si suprapunerea cu linia 20, activiștii din Cluj arară că măsura este de bun augur, dar nu suficientă.

„Operat cu microbuze după un orar neatractiv, cu 11 curse pe zi, fără circulație în weekend și având capătul pe stradă Posada, mai este nevoie de optimizari pentru că acest traseu să își atingă potențialul. În acest sens, ar fi oportună comasarea liniilor 18 și 32B pentru sporirea conectivitățîi cartierului Borhanci cu restul orașului, în special cu axa est-vest, piață Mihai Viteazul și gara. În plus, cartierul Borhanci va fi mai conectat cu restul orașului și datorită facilitării transferului cu traseele ce tranzitează axa est-vest, piață Mihai Viteazul și gara, pentru care în prezent este nevoie de distanțe considerabile parcurse pe jos, care fac acest transfer neatractiv. Prin deservirea traseului comasat cu același număr de vehicule cât au cele două trasee actuale în total, se poate obține o frecvența de circulație mult îmbunătățită, datorită eliminării suprapunerii actualelor trasee 18 și 32B”, arată activiștii din Cluj pe pagina Mobilitate Cluj-Napoca de pe Facebook.

Aceștia au mai spus că este de apreciat această prima modificare în bine a liniei 18 deoarece îi va ajută pe utilizatorii acesteia de pe stradă Romul Ladea să ajungă mai repede la desintatiile din centru, fără ocolul pe stradă Borhanciului din vechea varianta a traseului, dar și pe locuitorii străzii Veseliei care vor fi mai aproape de transportul public.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu