Închide

Același film. CFR a condus și putea să-și asigure, în mare măsură titlul, dar a plătit pe final grație unei tactici păguboase

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 30, 2018 0 458

Echipa lui Dan Petrescu a condus din nou și iar a fost egalată la final. E al patrulea meci din play-off în care formația clujeană conduce și se vede egalată. Acum, trebuie să aștepte pașii greșiți ai celor de la FCSB pentru a mai spera la titlu.

Finala campionatului dintre FCSB și CFR Cluj a oferit multe, dar numai fotbal nu. O primă repriză presărată de faulturi, de greșeli și fără faze periculoase de gol. Nimic la nimic, zero fotbal, ca, de altfel, pe toată durata sezonului. Ce să spună un microbist când urmărește partida CSU Craiova-Viitorul din urmă cu câteva zile (3-3), un meci cu ritm, spectacol, faze de poartă și când vede FCSB-CFR? Petrescu continuă în aceeași notă și se manifestă precum un bufon pentru o fază banală la centrul terenului, în timp ce din loja Arenei Naționale se dictează schimbări: ies Gnohere și Budescu, intră Alibec și Teixeira.

Dică și-a asumat rolul de marionetă de când a acceptat postul, dar e conștient că un eventual titlu e o rampă către țări mai calde și salarii înzecite.

Djokovic prinde o torpilă și înscrie (76), iar Petrescu asta a așteptat. 1-0 și retragerea în careul de 16 metri. FCSB iese, în fine, la joc. Planici e reprofilat atacant, din fundaș central, și marchează un gol cât un campionat. 1-1 și titlul se îndepărtează de CFR cu trei etape rămase până la finalul sezonului.

E al patrulea meci din play-off în care echipa clujeană marchează, se retrage în apărare și e egalată, iar Dan Petrescu continuă să critice arbitrajul. N-a scăpat nici Istvan Kovacs, cel care a condus derby-ul impecabil. „Nu au fost faze clare, dar a fost o manieră evidentă, de la un capăt la celălalt. Steaua se plimbă prin campionat. Nu văd să aibă vreo problemă meciul viitor, la Iași. Cel mai important e să facem noi 9 puncte, fără asta nu vom avea șanse.”

foto: gsp.ro

Echipele

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Găman, Planici, Momcilovici – Pintii, Filip – Man, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere
Rezerve: Vlad, Nedelcu, Alibec, Morais, Fl. Coman, Ov. Popescu, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

 CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Djokovici, Culio – Deac, Țucudean, Omrani

Rezerve: Vâtcă, A. Mureșan, Luchin, M. Bordeianu, Al. Ioniță, Costache, Mailat
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Valentin Avram (București) / Rezervă: Cătălin Popa (Pitești) / Observator: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.