Închide

A ucis o femeie pe trecerea pentru pietoni din Luna, iar acum a primit 2 ani cu suspendare

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 0 92

Judecătoria Turda a pronunțat ieri sentința în dosarul penal în care se judeca accidentul mortal produs în data de 6 februarie 2020, când un șofer a lovit o femeie pe trecerea pentru pietoni din Luna, care ulterior a decedat.

Accidentul s-a produs în jurul orei 20.50, la trecerea pentru pietoni din dreptul imobilului cu nr. 638, șoferul care conducea un autoturism VW neoprind la trecerea pentru pietoni, arată turdanews.net. După aproape trei ani de la producerea faptei, pentru care șoferul a fost cercetat pentru ucidere din culpă, Judecătoria Turda a dat sentința: 2 ani închisoare cu suspendare.

Șoferul s-a prezentat în fața instanței și a spus că își recunoaște fapta și solicită să fie judecat în procedură simplificată.

Accidentul rutier a fost înregistrat în mod direct de sistemul de supraveghere video montat pe raza localităţii Luna, una din camere având obiectivul îndreptat direct spre trecerea de pietoni pe care s-a angajat în trecere victima. În imaginile înregistratre se observă cum victima s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată prin marcaj şi indicatoare, fiind lovită cu partea din faţă a autoturismului marca Volkswagen LT35. În urma impactului victima a fost proiectată pe partea carosabilă, după care autoturismul mai sus menţionat a trecut peste această, târând-o sub autoturism câţiva metri.

 

”În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, instanţa reţine că suspendarea executării pedepsei sub supraveghere este suficientă, astfel încât, chiar fără executarea în regim de detenţie a pedepsei, inculpatul nu va mai comite alte infracţiuni, fiind necesară şi suficientă supravegherea conduitei sale pe o perioadă determinată”, a motivat instanța. ”Este adevărat că rezultatul acţiunii inculpatului a fost unul grav, însă nu există vreo dovadă la dosarul cauzei din care să reiasă că inculpatul ar avea o atitudine constantă de nerespectare a regulilor de circulaţie pe drumurile publice”.

Foto turdanews.net

Nici un comentariu

Scrie un comentariu