Închide

Un bărbat din Turda, fost angajat la distribuitorul de gaz, a fost reținut ieri după ample percheziții în Cluj într-un dosar penal de măsluire a contoarelor de gaz cu prejudiciu de o sută de mii de euro

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 0 11495

Un bărbat din Turda a fost reținut ieri după ample percheziții în Cluj într-un dosar penal de măsluire a contoarelor de gaz cu prejudiciu de o sută de mii de euro.

În baza probatoriului administrat, polițiștii din Câmpia Turzii au dispus aseară reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Turda, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

E vorba de un fost angajat al distribuitorului de gaze prejudiciat, care măsluia contoarele de gaz ca un serviciu pentru clienți, fiind remunerat pentru activitatea respectivă. În total trei foști angajați sunt cercetați, dar doar acesta a fost reținut. Acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Turda cu propunere de arestare preventivă la expirarea celor 24 de ore de reținere, conform reprezentanților IPJ Cluj la solicitarea actualdecluj.ro.

Amintim, au fost percheziții de amploare ieri în Cluj și Sibiu într-un dosar penal ce vizează deteriorarea sau blocarea contoarelor de gaze. Numărul perchezițiilor efectuate ieri în cele două județe ajunge la 16. În cadrul cercetărilor, s-a constatat că distribuitorul de gaze și energie electrică ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 100.000 de euro, prin racordarea ilegală a unor imobile la sistemul de distribuție a gazelor naturale. Activitatea infracțională s-ar fi derulat începând din anul 2018 și până în prezent. În fapt, trei foști angajați ai respectivei companii ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influențând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit și a facturilor înregistrate, au explicat anchetatorii.

Perchezițiile au avut loc în Turda, Mihai Viteazu și Agnita, în județul Sibiu; de aici au fost ridicate mai multe contoare de gaz, părți componente ale acestora, telefoane mobile, laptop-uri, dar și documente. De asemenea, au fost ridicați 2.500 de lei și a fost indisponibilizat un autoturism iar 29 de persoane au fost duse la audieri.

UPDATE Bărbatul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Percheziții de amploare azi în Cluj și Sibiu într-un dosar penal de furt de gaze cu măsluirea contoarelor, prejudiciu de 100.000 de euro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu