Închide

A patra licitație pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala de Metrou din Cluj, după ce Primăria a descalificat compania Egis și a anulat procedura precedentă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 06, 2023 0 343

Primăria Cluj Napoca a lansat a patra licitație pentru supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție ale Magistralei de metrou M 1, licitația anterioară fiind anulată ca urmare a ofertei neconforme pe care care a depus-o consultantul Egis. A treia licitație pentru supervizarea proiectului a fost lansată în aprilie 2023 după alte două încercări ratate și a fost cel mai mare contract pentru supervizare din România : 211 milioane de lei pentru cel mai mare contract semnat în Transporturi : metroul din Cluj.

 

În 5 octombrie în SEAP a fost publicată cea de a patra procedură de licitaței a Primăriei Cluj pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj (contract care a intrat în proiectare din luna septembrie 2023), fiind vorba despre cel mai mare contrat de concultanță licitat în România, 211.576.745 lei, fără TVA.

Data pentru depunerea ofertelor este fizată în 10 noiembrie 2023, potrivit anunțului. Potrivit documentației, prețul ofertei reprezintă 40% din punctajul ofertei, iar experiența tehnică 60 %.

În septembrie, Primăria a anunțat că oferta Egis, depusă la licitația pentru supervizarea lucrărilor la Metroul din Cluj a fost considerată inacceptabilă/neconformă : „Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferente obiectivului de investitii: „PROIECTARE ȘI EXECUȚIE LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ (STRUCTURĂ DE REZISTENȚĂ, CALE DE RULARE, FINISAJE, SISTEME DE INSTALAȚII), AUTOMATIZARE TRAFIC, RACORDARE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ AFERENTE OBIECTIVULUI DE INVESTIȚIE „TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA – ETAPA I A SISTEMULUI DE TRANSPORT METROPOLITAN RAPID CLUJ: MAGISTRALA I DE METROU ȘI TREN METROPOLITAN, INCLUSIV LEGĂTURA DINTRE ACESTEA. COMPONENTA 1. MAGISTRALA I DE METROU CLUJ” conform cerintelor caietului de sarcini anexat. Valoarea estimata totala a acestor servicii este de 211.576.745,66 lei fara TVA”, arăta procedura din SEAP.

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul de proiectare și execuție a metroului din Cluj cu o ofertă de 9 miliarde de lei. Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local.

Potrivit Primăriei, din 1 septembrie, a fost dat ordinul de începere a contractului și a început proiectarea Magistralei din Cluj.

Pentru primele 9 stații din proiect (lucrări la structură) este asigurată o finanțare de 300 de milioane de euro prin PNRR.

 

sursă foto: www.declic.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu