Închide

A început cel mai mare târg din România, organizat de două secole la Cluj, în Negreni

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 06, 2023 0 705

A început cel mai vechi și mai mare târg din România, din comuna clujeană Negreni, cunoscut ca ”Fechetău”, organizat de aproape două sute de ani.

Târgul a început ieri și durează până duminică. Polițiștii clujeni îndeamnă vizitatorii să își protejeze bunurile personale în zonele aglomerate, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite implicarea în eventuale conflicte spontane și să nu urce la volan dacă au consumat alcool. ”Pentru a se bucura de tradiționalul târg fără evenimente nedorite, îi îndrumăm pe participanți să nu uite de importanța politeței în trafic sau în mulțime”, arată polițiștii; de ieri până duminică, la încheierea târgului, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale sau investigarea ciminalității economice, alături de jandarmi, vor fi prezenți la târg.

În contextul în care la edițiile anterioare a fost înregistrat un număr mare de participanți și în acest an se preconizează valori ridicate de trafic înspre comuna Negreni, fiind astfel suplimentate efectivele polițiștilor rutieri, în scopul asigurării fluenței și siguranței circulației.

Rute alternative:

– În cazul parcurgerii traseului Cluj-Napoca – Oradea sau invers, se recomandă următoarea rută alternativă de deplasare: Cluj-Napoca – Zalău – Nuşfalău – Aleşd / Aleşd – Nuşfalău – Zalău – Cluj-Napoca;

– Dacă vă deplasați pe Autostrada Transilvania, se recomandă ca din localitatea Gilău să continuaţi pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău – Nuşfalău – Aleşd.

Nu se recomandă poziționarea portmoneului în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau în buzunarul din spate, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei. Banii, actele personale şi cheile locuinței nu trebuie păstrate în același loc. E nevoie de atenție cu ghiozdanele sau gențile purtate în lateral sau poziționate pe spate. ”În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră! Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp”, transmit polițiștii.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelați numărul de urgență 112.

Secretul celui mai vechi târg din Transilvania, vechi de 400 de ani

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare