Închide

A opta ediție a festivalului internațional de carte Transilvania are loc în acest an între 15 și 18 septembrie, organizatorii festivalului spun că vor să tragă un semnal de alarmă, ”că românii trebuie să citească mai mult”

Cultură by Actual de Cluj - aug. 02, 2022 0 83

A opta ediție a festivalului internațional de carte Transilvania are loc în acest an între 15 și 18 septembrie, organizatorii festivalului spun că vor să tragă un semnal de alarmă, ”că românii trebuie să citească mai mult”. La festival vin cele mai importante edituri din România și invitați din Norvegia, Elveția, Polonia și Franța.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine cu cea de-a VIII-a ediție, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 15-18 septembrie cu mesajul ”Promovăm România prin lectură!”. ”La fel ca la precedentele ediții, ne dorim să sărbătorim Cartea și Cultura Scrisă prin evenimente inedite. FICT a reușit să strângă în jurul Cărții peste 50.000 de vizitatori la ediția din 2021, în ciuda situației sensibile prin care a trecut întregul mapamond în ultimii ani”, spune directorul festivalului, Gabriel Bota. ”Asta ne arată că FICT este un eveniment de referință în peisajul cultural național și internațional, că lumea are nevoie de carte, de lectură. Mesajul de anul acesta, Promovăm România prin lectură, dorește să fie un îndemn, un semnal de alarmă, că românii trebuie să citească mai mult, că trebuie să împânzim rețelele de socializare cu cărți, nu doar cu fotografii cu cafele sau cu ce mai mâncăm”.

Ediția din ac est an aduce la Cluj autori recunoscuți la nivel internațional, evenimente inedite, spectacole, expoziții, toate cu scopul de a atrage și tinerii spre lectură. Potrivit organizatorilor, în cadrul ediției din acest an vor participa cele mai importante edituri din România, vor avea loc lansări de carte, colocvii și conferințe cu invitați speciali din Norvegia, Elveția, Polonia, Franța. Printre autorii confirmați până în acest moment se numără Lars Saabye Christensen, Thomas Enger, Andreas Saurer și Patrick Deville.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu