Închide

S-a stins din viața la numai 36 de ani / Institutul Cultural Francez din Cluj anunță pierderea directoarei Ioana Costaș

ActualitateCultură by Actual de Cluj - iul. 31, 2022 0 956

Decesul Ioanei Costaș este anunțat chiar de conducerea instituției pe care tânăra a condus-o începând din 2019 și în care a avut o amplă contribuție, încă din 2013. Înmormântarea va avea loc marți la Bedeciu (aprox. 30 de km de Cluj), la ora 12.30.

Luni, la Institut français de Roumanie à Cluj, o carte de condoleanțe va sta la dispoziția celor care doresc să își aducă omagiile.

„Cu enormă tristețe am aflat de decesul 𝗜𝗼𝗮𝗻𝗲𝗶 𝗖𝗼𝘀𝘁𝗮𝘀̦, Directoare delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, răpusă de o boală nemiloasă la doar 36 de ani. (…) Titulară a unui doctorat în literatură franceză la Sorbona, Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutului Francez în 2013, inițial în cadrul mediatecii și mai apoi ca și responsabil de comunicare și de cooperare universitară. În septembrie 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din România la Cluj.

Foarte activă și implicată, Ioana Costaș a regândit activitatea instituției în contextul pandemiei de Covid-19, a marcat cu originalitate și creativitate aniversarea de 30 de ani ai Institutului francez la Cluj și a inițiat proiecte de anvergură precum Apropiați.Spargem Zidurile – schimb de artiști street art între Cluj și Nantes, seria de dezbateri și ateliere dedicate industriilor culturale precum și o multitudine de activități pentru publicul tânăr.

Având competențe profesionale și calități umane de excepție, Ioana a fost un suflet nobil și generos, în permanență orientată către inovație, fiind foarte apreciată de colegii săi de la Institutul Francez din România și de la Ambasada Franței, precum și de toți partenerii care au cunoscut-o. Pierderea ei atât de bruscă ne marchează și ne întristează profund. În aceste momente dureroase, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Odihnă veșnică, Ioana! Rămâi mereu vie în inimile noaste”, se precizează în comunicatul transmis de Institutul Cultural Francez din Cluj Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu