Închide

A murit la 94 de ani de coronavirus UPDATE Era unul dintre locatarii căminului de bătrâni din Țaga

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2020 0 341

Un bărbat de 94 de ani din Cluj a murit ieri iar medicii spun că decesul a fost cauzat de infecția cu noul coronavirus.

E vorba de un bărbat de 94 de ani care a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus în 10 mai și a decedat ieri, în 24 mai. Acesta avea comorbidități, arată Grupul de Comunicare Strategică – pneumonie bilaterală, demență senilă, accident vascular cerebral ischemic și hemoragie digestivă superioară cu hematemeză.

Bărbatul era internat la spitalul clinic de boli infecțioase (foto). Acesta era un pacient cunoscut cu demență senilă și AVC ischemic și a fost internat la Infecțioase cu diagnosticul de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în 11 mai, cu insuficiență respiratorie acută și pneumonie bilaterală. Să menționăm că pacientul a fost confirmat cu infecție o zi mai târziu, în 10 mai. Acesta a fost tratat în spital conform protocolului de luptă împotiva infecției dar evoluția a fost nefavorabilă iar în 21 mai, în urmă cu patru zile, a fost transferat la Terapie Intensivă. Ieri acesta a prezentat stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare astfel că a fost declarat decesul în 24 mai, ieri la ora 17.38.

Să menționăm că în acest moment la Terapie Intensivă se află șase pacienți infectați cu noul coronavirus.

UPDATE E vorba de unul dintre locatarii căminului pentru vârstnici din comuna Țaga, unde zeci de persoane au fost găsite infectate deși regimul angajaților a fost unul strict, cu ture de câte două săptămâni în care nu au ieșit de pe proprietate. Acesta e al doilea deces al locatarilor infectați, după un bătrân de 80 de ani decedat în 9 mai. Citește detalii:

Zeci de locatari dintr-un cămin de bătrâni din Țaga depistați cu infecție cu coronavirus

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu