Închide

A murit Florian Walter, fostul patron al Universității Cluj

SportTop News by Catalin Suciu - mai 20, 2019 0 693

Omul de afaceri a decedat duminică seara, după ce suferise un atac cerebral. Walter a condus-o pe Universitatea Cluj timp de trei ani, în perioada 2009-2012. A fost cea mai prolifică perioadă a formației clujene din ultimii 20 de ani.

A achitat la vremea respectivă aproximativ 4 milioane de euro datorii lăsate de foștii conducători într-un moment în care „U” Cluj se pregătea de faliment. Au început și investițiile și Universitatea a promovat în Liga 1. Alte transferuri, iar în doi ani și jumătate, la U joacă,pe rând sau împreună, Galamaz,Szukala, Marinescu, Cristea, Claudiu Niculescu, Boștină sau Gheorghe Grozav. Un dream-team local, cea mai importantă garnizoană de fotbaliști pe care o are U Cluj în ultimii 20 de ani.  Totul se termină în 2012, când Walter anunță că își retrage susținerea financiară întrucât nu e ajutat, nu e susținut de nimeni din oraș. „Nu m-au chemat să-mi dea nici un pahar cu apă”, e replica celebră cu care și-a susținut plecarea intempestivă. A mers la Petrolul, pe care ulterior a lăsat-o, după ce a fost supus mai multor anchete care vizau o serie de infracțiuni financiare.

Pe rol există un alt proces, la DIICOT, care vizează transferul unor jucători de la U Cluj la Petrolul cu titlu gratuit.

Walter mai suferise un preinfarct pe vremea când fugise de justiție în Dubai, în octombrie 2015. În 2010, fusese operat tot pentru probleme cardiace.

Pe 5 martie 2016, Walter a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite. Pe 6 martie a fost arestat în România și eliberat pe 5 august, dată de la care se află sub control judiciar. Florian Walter, patronul Romprest, a fost acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare