Închide

Traian Băsescu, grijuliu să nu-l incomodeze pe Boc la Cluj. „Nu exclud să-l susținem pentru un nou mandat de primar”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 19, 2019 0 254

Garda PDL moare, dar nu se predă! Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu exclude, la următoarele alegeri, o alianță cu actualul PNL – în care a fost acaparat vechiul PDL. Promotor al PMP și candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, Băsescu a fost în vizită la Cluj pentru a se întâlni cu membrii organizației de partid, și, în mod ciudat, el a lăsat să se înțeleagă că nu e deloc preocupat, sau deranjat, că nu va obține un scor însemnat în orașul lui Emil Boc. Mai mult, fostul președinte al României a subliniat că Boc este primarul potrivit pentru Cluj și că întrevede o alianță cu PNL, tocmai în ideea ca PMP să-l sprijine pe Boc la alegerile locale. „Păi nu este bine așa cum este acum?”, a răspuns Băsescu când a fost întrebat cum se va poziționa PMP la următoarea campanie a alegeilor locale și dacă va avea un candidat propriu pentru Primăria Cluj. „Sunt unul dintre politicienii care am spus că avem antidot la înlăturarea PSD-ului și a primarilor PSD. Să facem alianţe chiar din primul tur al alegerilor locale, cu cel mai bine plasat candidat. Este ca şi cum am avea alegeri în două tururi. (…) Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe acela să îl susţină (…), La Cluj nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidatul susținut de PMP”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Emil Boc – vechiul său prieten – Băsescu a răspuns că a evitat să facă lucrul acesta tocmai pentru a nu exista niciun fel de speculație în privința vizitei sale, și pentru a nu-i crea dificultăți cu PNL-ul, edilului Clujului: „Este prima dată când vin în Cluj şi nu mă duc să mă întâlnesc cu Emil Boc. Nu am făcut-o exact pentru a nu crea suspiciuna că aș fi venit să-l influențez în vreun fel în privința votului”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.