Închide

A început montarea parapetelor mediane pe DN1, între Cluj-Napoca și Oradea/Șoferii au acuzat că s-a circulat cu dificultate încă de dimineață

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 22, 2024 0 5980

Directia Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a început montarea parapetelor de protecție rigide pe DN 1, intre Cluj-Napoca si Oradea. Șoferii au acuzat că au stat minute în șir în coloane, de dimineață, în zona Morlaca și Bologa, înspre Huedin, dar și înspre Oradea, pe drumul național.

 

Pe grupurile de Facebook dedicate traficului, șoferii au propus și rute alternative: „Care mergeți spre Cluj faceti dreapta pe la Săcuieu, Sancraiu, Huedin. Coloana este de la Poieni până aproape de Huedin”, au recomandat de dimineață șoferii. Oamenii au arătat că încă de la ora opt dimineața când s-au început lucrările, traficul a fost afectat.

DDRP Cluj a anunțat deja că montarea acestor parapete se face în prezent  pe secțiunea de drum dintre localitățile Huedin și Poieni, km 536+193 – km 536+336.

Potrivit structurii, lucrările se vor executa și pe sectoarele:
  • km 537+233 – km 537+449 – în afara localității (între localitățile Huedin și Poieni);
  • km 551+604 – km 551+685 – pe raza localității Negreni;
  • km 554+477 – km 554+560 – pe raza localității Negreni.

 

Structura a mai arătat că, pe perioada derulării lucrărilor, traficul va fi afectat și a rugat șoferii să circule cu prudență și înțelegere.

Parapetele de protecție rigide sunt elemente de siguranță montate pe marginea drumurilor sau a podurilor, care au rolul de a proteja vehiculele și pietonii de cădere sau de coliziune. Acestea sunt confecționate din materiale rezistente precum oțelul, betonul armat sau aliajele de aluminiu și sunt proiectate pentru a rezista la impacturi și presiuni considerabile. Parapetele de protecție rigide sunt amplasați de-a lungul marginea drumurilor sau a podurilor pentru a preveni accidentele grave sau fatale. Acestea împiedică vehiculele să iasă de pe carosabil și să cadă în afara șoselei sau să intre în coliziune cu obstacolele de pe marginea drumului.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare