Închide

De trei ori mai multe lalele în Cluj, decât în acordul cadru licitat de Primărie, anunțate de city managerul orașului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 22, 2024 1 236

Circa 700.000 de bulbi de lalele ar fi fost plantați în Cluj-Napoca în toamna anului trecut, a anunțat managerul Gheorghe Șurubaru, la Napoca FM. Potrivit acordului cadrul încheiat de Primăria în 2021 (pentru o perioada de doi ani de zile), adminstrația a contractata furnizarea unei cantități maxime de 200.000 de bucăți de lalele. Furnizor pentru lalele este Garden Center Grup, în baza unui contract (acord cadru pe doi ani), încheiat în decembrie 2021.

 

„În toamna anului trecut au fost plantați peste 700.000 de bulbi de lalele, care vor înflori la primăvară în tot orașul, pe grupuri mari. De asemenea sunt plantate florile anuale, și aici sunt alte 160.000 de bucăți”, a declarat la Napoca Live, managerul orașului, Gheorghe Șurubaru. Acesta a mai precizat că până la începutul primăverii, la Cluj-Napoca vor fi plantnați și 1.082 de arbori cu balot. Aceasta acțiune a început deja, iar până acum au fost plantați aproape 600.

Anul trecut, după ce clujenii s-au plâns că orașul e plin de betoane (în proiectele de modernizare ale malurilo Someșului, dar și în centrul Clujului în parcul Ștefan cel Mare sau în zona Kăgălniceanu-Universității), pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc au fost postate foarte multe fotografii cu lalelele plantate în Cluj-Napoca, în parcul central sau în alte zone din centrul Clujului. Mai mult, aceste fotografii au fost postate în mediul online după ce clujenii au postat imagini cu orașul de odinioară despre care arătau că avea mai mult verde și flori în centrul vechi.

detalii:

 
(firmele câștigătoare care furnizează plante municipalității – Garden Center Grup, Paul Florewers, Oltenia Garden și Eco Garden Construct)

Un comentariu

  1. Aranjamente de binitar, sau mai degraba de infractori. Au scos la licitatie o cantitate mai mica astfel ca, daca nu castiga cine trebuie, sa se mai poata atribui un contract cui trebuie. Pretul mic prezentat la licitatie a fost pentru intregul lot de cumparaturi, nu doar pentru cele licitate, asa ca siau putut permite un pret mai mic. Pretul mic ar fi putut fi „compensat” din urmatoarele comenzi, la un pret mai mare, pentru a se plati parandaratul! Orcum, DNA-ul ar tebui sa investigheze, Oficiul Concurentei ar trebui sa se sesizeze, ANAF-ul ar trebui sa se sesizeze, Agentia de Integritate ar trebui sa se sesizeze, Politia ar trebui sesizata si cine stie cate alte institutii ar trebui sa se sesizeze, dar nici una nu face nimic si banii nostri se duc in buzunarele hotilor cu complicitatea directa a statului care guverneaza aceste institutii.

Scrie un comentariu