Închide

A început bacul, aproape 4.300 de elevi îl susțin de azi la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 26, 2023 0 116

Aproape 4.300 de elevi susțin la Cluj examenul de Bacalaureat în acest an, probele au început azi.

E vorba mai exact de un număr de 4.290 absolvenți ai claselor a XII-a care vor susține Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, la Cluj. Probele scrise au început azi cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată mâine de proba scrisă obligatorie a profilului iar miercuri de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, urmând ca joi 29 iunie să fie susținută proba scrisă la limba și literatura maternă.
Comisia județeană de organizare a examenului național de bacalaureat din cadrul Inspectoratului Școlar Județean a aprobat un număr de 46 de solicitări, referitoare la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scris, redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului de către candidat unui profesor asistent, de altă specialitate, decât cea la care se desfășoară proba respectivă, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, picht și magnifier, prezența interpreților în limbajul mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, respectiv susținerea probelor scrise în spital.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 16 centre de examen, organizate la nivelul județului Cluj, s-au înscris 4.290 candidați, dintre care 3.889 sunt candidați din promoția curentă, iar 401 sunt candidați din promoțiile anterioare.

În Cluj-Napoca vor susține examenul de bacalaureat un număr de 2.965 de absolvenți ai claselor a XII-a, dintre care 149 provin din unități de învățământ private.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 3 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi făcute publice în 7 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu